tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post897254894012423934..comments2024-01-06T11:29:55.006+01:00Comments on Kinnas blogg - mormors mat - en matblogg: Inte bara till julKinna Jonssonhttp://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-84471960944432415852007-01-17T19:31:00.000+01:002007-01-17T19:31:00.000+01:00Angående lever så är färsk (nyskjuten) älgkalvleve...Angående lever så är färsk (nyskjuten) älgkalvlever stekt på järnspis i en fäbod inte dumt heller.<br /><br />Kinna, av en ren slump hittade jag dina bloggar, hade du inte bild på dig kunde du vara min hustru mht intressen. Jag har lagt in dig bland mina favovriter och kommer att följa dig i framtiden.<br />Hälsningar<br />Schyffertstschttps://www.blogger.com/profile/13127219925520262921noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-48422588409009674892006-12-15T12:25:00.000+01:002006-12-15T12:25:00.000+01:00Karin, jag hittar inte ditt recept och blir lite f...Karin, jag hittar inte ditt recept och blir lite fundersam om jag kommer till rätt sida när jag klicka på ditt namn.Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-40950067177436197932006-12-15T12:24:00.000+01:002006-12-15T12:24:00.000+01:00Svinlever har en stark smak. Att lägga den i vatte...Svinlever har en stark smak. Att lägga den i vatten gör den mildare. Nötlever vet jag inte men ungnötslever använder jag gärna till levergryta. Kalvlever brukar vara den som används för att steka i hela bitar och servera med kapris och bacon Kalvlever Anglais. Det är gott!!!Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-67929578536118225922006-12-14T23:50:00.000+01:002006-12-14T23:50:00.000+01:00Vad är skillnaden i smak mellan lever från gris oc...Vad är skillnaden i smak mellan lever från gris och lever från nöt?<br />Jag äter varken eller, jo färdig leverpastej då.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-14428402888836927942006-12-13T13:59:00.000+01:002006-12-13T13:59:00.000+01:00Nyss inlagt leverpastejrecept på bloggen, Kinna.Nyss inlagt leverpastejrecept på bloggen, Kinna.Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-31945356840647290192006-12-13T12:26:00.000+01:002006-12-13T12:26:00.000+01:00Tack Lisa, jag ska spana in svaret.
Jag tänkte a...Tack Lisa, jag ska spana in svaret. <br /><br />Jag tänkte att variera den här grundpastejen när jag väl provat hur den smakar i sig själv. Det visade sig att jag redan gjort det då anjovis i receptet ska vara orensad och jag har tagit den mesiga varianten på burk. alltså har ursprungsvarianten mycket starkare smak.<br /><br />Karin, du får gärna dela med dig av ett recept för dina knep låter ju som om de är väldigt användbara.Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-25010071425414132512006-12-13T10:46:00.000+01:002006-12-13T10:46:00.000+01:00Jag brukar också göra leverpastej till jul - en br...Jag brukar också göra leverpastej till jul - en bredbar variant.Då måste alla ingredienserna hållas varma under hela tillagningen. Fett och vätska kryper inte ut vid gräddningen och det bli en smidig leverpastej.Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-41097586446358192962006-12-12T23:50:00.000+01:002006-12-12T23:50:00.000+01:00Älskar pastej!
Brukar göra kycklinglevermousse mee...Älskar pastej!<br />Brukar göra kycklinglevermousse meed kanel och russin.<br />Svarade på din kanelfråga men cyberspejs åt upp den. Ska svara igen i morgon. <br />Kram, LisaLisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-62615590033483146052006-12-12T16:04:00.000+01:002006-12-12T16:04:00.000+01:00Plastfolie fungerar alldeles utmärkt. Jag har viss...Plastfolie fungerar alldeles utmärkt. Jag har visserligen inte provat på mer än 175 grader så om det gäller högre temperaturer vet jag inte. I en artikel från november använde jag det till en fläskfilé som rullades in i Savoy kål. Gick jättebra. <br />http://kinnasblogg.blogspot.com/2006/11/klassisk-kulinarisk-utflykt.htmlKinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-14823718876741521952006-12-12T10:27:00.000+01:002006-12-12T10:27:00.000+01:00funkar det verkligen att köra plastfolie i ugn? Så...funkar det verkligen att köra plastfolie i ugn? Sån där vanlig? Verkar ju jättebra i så fall, har inte sett någon ugnssäker plastfolie här som tydligen finns utomlands...Cliviahttps://www.blogger.com/profile/18028194816479785554noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-17279229767555416632006-12-11T21:13:00.000+01:002006-12-11T21:13:00.000+01:00Åh cordon bleu är livsfarligt! Hade de de där form...Åh cordon bleu är livsfarligt! Hade de de där formarna i stengods (eller något liknande) från le Creuset som ser ut tomater eller äpplen? De finns som auberginer och nåra andra också. Jag vill hemskt gärna ha några tomater men här finns de inte :).Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.com