tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post4602231857804931442..comments2024-01-06T11:29:55.006+01:00Comments on Kinnas blogg - mormors mat - en matblogg: Lutfisk - traditionell mat med uppfinningsrik paketeringKinna Jonssonhttp://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-48943131985570138082012-01-14T15:44:54.929+01:002012-01-14T15:44:54.929+01:00Lutfisk var festmat förr mer än idag och åts året ...Lutfisk var festmat förr mer än idag och åts året runt. <br />Du har helt rätt. Vi använder också kryddpeppar och stark senap. Lägger till det ovan. =)Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-120883457790195312012-01-14T15:28:10.140+01:002012-01-14T15:28:10.140+01:00Inte behöver du skämmas för att du skriver om lutf...Inte behöver du skämmas för att du skriver om lutfisk nu! Lutfisk kan man äta när som helst:-) I morgon ska min man och jag gluffa i oss två kilo. Fisken ligger i blöt nu, och har gjort så sen i förrgår.<br />Det är jätteviktigt att blötlägga fisken länge om man vill ha en fast och skivig fisk. Det finns massor av lut kvar och det skummar otroligt mycket när jag låter duschmunstycket vara på så att vattnet kan strömma ordentligt runt fisken. Blötlagd, med byte varje dag och genomspolning som ovan, ger en väldigt fast och god fisk.<br />Här äter vi fisken tillsammans med mjölig potatis, vitsås, gröna ärtor och grov, sötstark senap. Samt pudrar rejält med nymald kryddpeppar ovanpå!AnkiHnoreply@blogger.com