tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post2556762038459982820..comments2024-01-06T11:29:55.006+01:00Comments on Kinnas blogg - mormors mat - en matblogg: Angeläget om våra livsmedelKinna Jonssonhttp://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-64635516062820033682008-03-07T14:28:00.000+01:002008-03-07T14:28:00.000+01:00mikron och uppvärmningen kan säkert diskuteras - m...mikron och uppvärmningen kan säkert diskuteras - men det är inte vad den här lilla skriften betonar. däremot alla de konserveringsmedel som maten innehåller. tänk själva. en bit bröd eller en burk marmelad kan hålla riktigt riktigt länge. vad händer egentligen när sådana superprodukter hamnar i magen.<BR/><BR/>en vän till mig forskar om allergi vid karolinska institutet. estland är jämförelseland till sverige och skillnaderna i början av 90-talet var stora. tidigare teorier om miljö rökning och renlighet byttes alltmer ut mot teorier om - just - maten. mycket tyder på att det är tillsatserna i den västliga moderna maten som leder till allergier.<BR/><BR/>forskningen är världsledande och mycket spännande att ta del av. läs gärna mer här:<BR/>http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=1688&a=3440&l=svElina Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/17585197147895747915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-16435103030043881392008-03-06T09:37:00.000+01:002008-03-06T09:37:00.000+01:00Håller med Hexmaster. Det går att vrida och vända ...Håller med Hexmaster. Det går att vrida och vända på allt. Och varför skulle något med E-nummer helt automatiskt vara giftigt? Vitaminer har också E-nummer. Om du skriver en korrekt innehållsdeklaration på saft du kokar hemma i köket får du med minst två E-nummer.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1116122498298707082008-03-06T09:23:00.000+01:002008-03-06T09:23:00.000+01:00Utan närmare kunskap om allt vad Tommy pratar om s...Utan närmare kunskap om allt vad Tommy pratar om så ger åtminstone en del intryck av kemofobi, skräck för allt som verkar konstgjort, har E-nummer, m.m.: "Eftersom kroppen inte är byggd för att ta upp ämnen som ändrats på konstgjord väg påverkar det immunförsvaret och vi blir extra mottagliga för sjukdomar."<BR/><BR/>Vad innebär "konstgjord väg"? Att t.ex. värma maten 250 grader i en kvart, det är väl knappast något man finner i naturen?<BR/><BR/>Åtminstone nyhetsbrevet om mikrovågsugnar är en uppvisning i pseudovetenskap, konspirationstänk och andra underligheter: "Forskning har under de sista åren visat att mat som tillagas i ”mikron” utsätts för allvarliga molekylskador. När vi sedan äter den ”mikrade” maten, kan den orsakar onormala förändringar i människans blod- och immunsystem."<BR/><BR/>Han gör en poäng av en detalj som att mikron skulle värma maten inifrån och ut. Vilket dels är fel, dels irrelevant. För att bara ta ett exempel.Hexmasterhttps://www.blogger.com/profile/10349935592161756034noreply@blogger.com