tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post115938339828684845..comments2024-01-06T11:29:55.006+01:00Comments on Kinnas blogg - mormors mat - en matblogg: Äh, vad gör man?Kinna Jonssonhttp://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-20547209062534469002016-08-10T11:26:03.763+02:002016-08-10T11:26:03.763+02:00Gisella! Tack för din långa och intressanta kommen...Gisella! Tack för din långa och intressanta kommentar. Jag har inte sett kålrabbi på ett tag men ska ta en kik igen i affärerna. Eftersom jag inte hade några bra idéer blev det nog inte mer än detta förra gången. =)Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-26543228337061568702016-08-10T04:09:38.899+02:002016-08-10T04:09:38.899+02:00Hejsan. Det här är ett gammalt inlägg, så jag undr...Hejsan. Det här är ett gammalt inlägg, så jag undrar vad du gjorde med kålrabbin. I Ungern stuvar vi den och gör soppa på den med andra grönsaker eller krämig soppa på bara den, gratinerar den varvad med köttfärssås, skalar, förväller, gröper ur, blandar det urgröpta med valfri fyllning, fyller den och gräddar i ugn, skalar, skär i cm tjocka skivor eller stavar, förväller, dubbelpanerar och friterar i olja, skalar, skär i cm tjocka skivor, lägger någon fyllning mellan 2 skivor, dubbelpanerar och friterar. Som barn tyckte jag om att bara äta den som den var, när den fortfarande var riktigt mjäll. När vi kom till Sverige i början av 60-talet, fanns inte kålrabbi att köpa, så vi använde kålrot i stället. Smakar nästan likadant. Hälsningar Eva Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04462490425914417400noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1159792974870836562006-10-02T14:42:00.000+02:002006-10-02T14:42:00.000+02:00Tack för alla tips, jag får hem och prova kålrabbi...Tack för alla tips, jag får hem och prova kålrabbin mera, det hör jag det. =)Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1159732479064165662006-10-01T21:54:00.000+02:002006-10-01T21:54:00.000+02:00Kålrabbi upptäckte jag för sisådär två år sedan. D...Kålrabbi upptäckte jag för sisådär två år sedan. Den är ju helt UNDERBAR! Både rå, i bitar, men även i grytor, på samma sätt som man använder övriga rotsaker.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1159432037545454002006-09-28T10:27:00.000+02:002006-09-28T10:27:00.000+02:00Åh, finns det kålrabbi igen nu! Vad härligt! Jag ä...Åh, finns det kålrabbi igen nu! Vad härligt! Jag älskar den där krispiga våta konsistensen och den fina kålsmaken, men skalet kan vara tjockt och segt så man får skala noga. Jag skär den i bitar och serverar som tilltugg till maten. En tröst när andra grönsaker inte är så roliga fram på senvintern. Jag får kanske testa att tillaga den också, det låter intressant!Cliviahttps://www.blogger.com/profile/18028194816479785554noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1159429992166878332006-09-28T09:53:00.000+02:002006-09-28T09:53:00.000+02:00Jag fick kålrabbi serverad i något slags gratäng n...Jag fick kålrabbi serverad i något slags gratäng när jag tillbringade en sommar i Tyskland. Såvitt jag minns var det gott, men tyvärr har jag inget recept. Kommer att, med spänning, kolla om du får något bra tips.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1159428498617266822006-09-28T09:28:00.000+02:002006-09-28T09:28:00.000+02:00Jag brukar faktiskt finriva den och blanda med mor...Jag brukar faktiskt finriva den och blanda med morötter. Om den är tillräckligt späd tycker jag inte att kålsmaken är så påträngande.<BR/><BR/>Annars: ugnsrostning, ja. Gärna med vitlöksklyftor och rökt fläsk.Anonymousnoreply@blogger.com