tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post1088361949293382659..comments2024-01-06T11:29:55.006+01:00Comments on Kinnas blogg - mormors mat - en matblogg: Alla hjärtans matKinna Jonssonhttp://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-4265676735872194452007-02-17T11:07:00.000+01:002007-02-17T11:07:00.000+01:00Porslinet är 1800-tal och heter Mullbär och visst ...Porslinet är 1800-tal och heter Mullbär och visst är det svart. Behöver väl inte säga att jag älskar det. =)Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-50744107318814137592007-02-16T18:07:00.000+01:002007-02-16T18:07:00.000+01:00Vilket fantastiskt porslin! Är det svart..??Vilket fantastiskt porslin! Är det svart..??Husmodernhttps://www.blogger.com/profile/03826662030117588246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-24771077012084276332007-02-16T10:18:00.000+01:002007-02-16T10:18:00.000+01:00Föll mest för fisken och såsen. Såg fullkomligt lj...Föll mest för fisken och såsen. Såg fullkomligt ljuvlig ut! Det är säkert gott med ostron men jag kommer inte upp i eran klass, men det är kul å läsa om hur ni älskar det...Kristina Erikssonhttps://www.blogger.com/profile/11600930271801868514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-10758042942405868562007-02-16T09:08:00.000+01:002007-02-16T09:08:00.000+01:00Jag har en svärfar som älskar ostron, här är det j...Jag har en svärfar som älskar ostron, här är det ju inte så dyrt, så det blir lite ostron ibland sådär helt utan vidare änledning annat än att dom är så goda... Man skall äta ostron för de innehåller jod säger svärfar...<BR/>Jag smakade förra året (bättre sent än aldrig inte sant?) och det brukar blir några stycken... Det luktar så gott!!!Krokofantenhttps://www.blogger.com/profile/15896924146737485562noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-56647912464785989252007-02-15T23:02:00.000+01:002007-02-15T23:02:00.000+01:00Låter som en underbar middag. Jag är ännu en som f...Låter som en underbar middag. Jag är ännu en som fallit för ostronens charm och jag sitter här och suktar...<BR/><BR/>Känner igen mig i stressen när det är dags att fota maten. Man vill få till en bra bild, men samtidigt vill man ju inte att maten blir förstörd...Aradilhttps://www.blogger.com/profile/13030243779791665932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-9654495231731931902007-02-15T20:26:00.000+01:002007-02-15T20:26:00.000+01:00Jag är också en ostron-älskare. Min man ännu mer. ...Jag är också en ostron-älskare. Min man ännu mer. Och när vi reser har vi därför våra ställen vi återkommer till tex Grand Central Station Oysterbar, La Coupole i Paris osv. I Stockholm köper vi helst ostron på Hav i Hötorgshallen(av Per-Anders, som jag har lovat en present om han startar en enkel ostronbar i hallen).Bendelhttps://www.blogger.com/profile/04184727303682900874noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-54938476739041391662007-02-15T13:45:00.000+01:002007-02-15T13:45:00.000+01:00Ostron är oxå min livs kärlek, näst Fredrik förstå...Ostron är oxå min livs kärlek, näst Fredrik förstås. Den här gången var det hemgjord buljong från frysen och bara lite fuskbuljong ;-).Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-3274094534958278762007-02-15T13:32:00.000+01:002007-02-15T13:32:00.000+01:00Roligt Kinna, satt precis och läste Din sida när k...Roligt Kinna, satt precis och läste Din sida när kommentarerna på egna varumärken dök upp - vi bygger ett folkuppror mot denna degenerering!<BR/>Möts av ett ostron när jag kollar maten för den ur svensk bemärkelse otraditionella alla hjärtans dag. Senast hade vi ostron på tolvslaget, öppnade i smyg av Rodjana och serverade som överraskning till champagnen för dem som så önskade. Lilla Lovisa (7)pressade ner ett ostron av nyfikenhet, men fick det inte att fastna. Min Far fick mig att prova i samma ålder och det blev en stor kärlek så småningom.<BR/>Jag ska skiva lite mer om buljong senare hade jag tänkt, hönsbuljong. Mest för att jag genom min bekant jag senast träffade i Bangkok, den eminente thaimatbloggaren <A HREF="http://realthai.blogspot.com/2007/02/talaat-nat.html" REL="nofollow">Austin Bush</A>under rubriken Talaat Nat påminner mig om de ljufveligt gyllene fiskbuljongkokade gödkycklingarna. <BR/>Det där finns nämligen också i vår egen svenska mathistoria där fisk och fågel gjuts samman i en glimrande kombination.Lagers tabberashttps://www.blogger.com/profile/12640159243302332122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-66372503032203436202007-02-15T12:05:00.000+01:002007-02-15T12:05:00.000+01:00Det mesta har jag smakat, men ostron är okänt. Dot...Det mesta har jag smakat, men ostron är okänt. Dottern köpte några i fiskaffären för att testa och hon tyckte om dem (jag vill gärna fota vacker mat, lite matporr :)Hannele på Hisingenhttps://www.blogger.com/profile/16953503801989292994noreply@blogger.com