23 april, 2019

Asiatiska nudlar och svenska nässlor

I helgen plockade jag nässlor. Egentligen var tanken att jag skulle frysa in för att ha i vinter men jag kunde inte låta blir att testa en idé jag fick, nämligen att se om de skulle funka med asiatiska smaker som sesamolja, lime och chili. Det blev jättegott. Vi hade inte mycket hemma utan jag fick kolla i frysen och hittade en påse med kycklingköttbullar som funkade utmärkt till.
För första gången testade jag nudlar utan kalorier från Risbergs. De har varit hyllvärmare ett tag och varför inte se om nässlor och asiatiska nudlar skulle kunna samsas på tallriken. Det blev så bra att jag ska göra det på nytt och det är därför jag skriver ner receptskissen så att jag inte glömmer vad som var i. 

Recepskiss på nudlar och nässlor
2 personer
rejält med förvällda nässlor
1 morot
Dressing:
några matskedar sesamolja
hackad chili, jag tog ca 1/4 grön färsk chili
saft av knappt 1/2 lime
ngn msk japansk soja

Servera med kycklingköttbullar och toppa med vita oskalade sesamfrön.

Förväll nässlorna i kokande vatten någon minut. Skölj nässlorna med kallt vatten så behåller de den gröna fägen. Spara kokvattnet och sköljvattnet till att vattna blommor med (vattnet innehåller näring). Skala och riv moroten. Skölj nudlarna, blanda med grovhackade nässlor, grovt riven morot samt dressingen. Stek kycklingköttbullarna och servera tilll. Toppa med sesamfrön. 

1 kommentar:

FREEDOMtravel sa...

Nässlor tror jag inte ens att jag provat någon gång ... Men här fanns ju massor av nässelinspiration på en gång :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...