23 februari, 2019

Boveteplättar med sylt och bär


Frukost - finns det något härligare?

Här serverar jag boveteplättar med inspiration från Mitt kök. De är veganska men det är inte anledningen till att jag ville testa. Snarare att jag ville bli av med hyllvärmare som en påse bovetemjöl, lite hjortronmylta, en skvätt med jättegod plommonmarmelad...och i plättarna testade vi en havredryck Yosa från Fazer. Den var verkligen jättegod.

Här är länk till receptet. 
https://mittkok.expressen.se/recept/glutenfria-veganska-boveteplattar/
Och jag kopierar in det här för det händer ju att recept försvinner och den här vill jag verkligen göra på nytt.

Boveteplättar
ca 10 st
1 st Ekologisk banan
1 1/2 dl Bovetemjöl
1 1/2 dl havremjölk
1 tsk  bakpulver
1 nypa salt
1 nypa äkta vaniljpulver
smör, margarin eller kokosolja

Mixa samtliga ingredienser till en jämn smet. hetta upp en stekpanna med matfettet eller gärna 2 pannor så att samtliga plättar är stekta samtidigt. Ta ca 1/2 dl smet till varje plätt. Vänd när de fått fin färg. Servera med valfria bär eller god sylt. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...