30 juli, 2016

Gör en sallad på bär - en sallad att älska


Har du någonsin tänkt tanken att man kan göra sallad på goda bär under sommaren? Jag hade själv inte gjort det. Fick den goda kombinationen av mamma där hon blandat mullbär, jordgubbar, hallon. Hon serverade med ovispad vispgrädde blandad med lika del mjölk dvs en gräddmjölk och lite strösocker. Men man kan servera det hel au naturel dvs utan både gräddmjölk och socker. Bären i sig är söta och syrliga på samma gång. Det här är verkligen något jag rekommenderar. 

F ö är bär rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter. Bara en sån sak är värd att tänka på och frossa i bär nu när det finns så mycket gott.


Vi hade förmånen att plocka massor av mullbär när vi var på Klefstad gård hos mamma och har under flera dagar unnat oss bärsallad med vaniljglass från OTTO och Glassfabriken fd Åhusglass.

3 kommentarer:

örjan sa...

Har vid säsong använt bär, framför allt jordgubbar, som dekorativ topping på blandad sallad.
Minns ett tillfälle når det serverades på studentmottagning/-buffet. Restaurangkollegas dotter vad med som gäst, och när hon kom hem på småtimmarna väckte hon sin mor.
"Vet du vad Örjan serverade på sin sallad??? --- jordgubbar!!!!"

Kinna Jonsson sa...

Åh Örjan, kul att du kommenterar. Ja bär i sallad är så gott. Om du skrollar ner så hittar du en grönsallad med jordgubbar. Igår gjorde jag en sallad med melon och jordgubbar till det grillade. stor kram på dig!

Imke Janoschek sa...

Hej Kinna, vad gör ni mer av mullbär? Har ett träd hemma som är helt fullt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...