01 januari, 2016

2015 års nyårsmeny

I vanlig nyårsanda blev det en kanonmiddag med goda vänner på nyårsafton. Vi var 18 pers inklusive barn och tonåringar. En 4-rätters-middag serverades på vackraste Nobelporslinet. Mitt på bordet tronade två vackra ärvda ljusstakar i empire som jag bara älskar. Vill ha! De ger en sån stämning och air av flärd från en svunnen tid. Alla hade i god tid fått en uppgift med vad de skulle servera. Någon ansåg sig blivit uppgraderad från att servera barnmat till att servera förrätt. Någon är inte alls intresserad av att laga mat och hade fått något som hen kände var helt OK att fixa. All mat var förberedd hemma hos var och en och klar att skjuta in i ugnen eller bara läggas upp. Var och en hade också tagit fram ett gott dryckesalternativ till sina rätter.

 Nyårsmeny 2015


Aperitif med tilltugg

Canapéer "toast Skagen"


Förrätt

Ankleverpaté på rostat bröd på babyspenatbädd
Fikonmarmelad och balsamvinägerreduktion
Pistagenötter (rostade)
Champagne Palmer samt Rickard Juhlin

*

Varmrätt

Kalventrecote med sherry och salviasås
Rotsaktsknyten i filodeg
Päronpuck med chèvre och lökmarmelad
ugnsbakade cocktailtomater

*

Ostbricka med 3 sorters ostar

St Agür, Brie och Gruyère
2 olika sorters kex
Portvin Graham's

*

Dessert

Hjortronparfait med amerikanskt blåbär
Tokaji


Vid tolvslaget drack vi lite mer Palmer, åt lite marshmallows i trädgården där det brann i en eldkorg plus stora marschaller. Vi njöt av alla andras fyrverkerier i kvarteret och när klockan slog tolv önskade vi varandra Gott Nytt År.
Lite sedvanlig musikquizz med vuxna och tonåringar/barn i lag, fram till småtimmarna och sen hemfärd för alla. En väldigt fin nyårsafton! Ett stort tack till alla som gjorde det till en minnesvärd kväll!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...