02 december, 2015

Matbloggspriset


Så har Matbloggspriset delats ut sedan 2005 och firat sitt 10-års-jubileum. Tack Christopher Anderton för att du fick den briljanta idén att fina matbloggare måste lyftas fram till en större publik, hedras, synas...och få pris...ett Matbloggspris. Så rätt du hade redan när matbloggarnas era var i sin linda. Att etablissemanget som inte förstod själva grejen uttalade sig lite hånfult för att bloggen inte var en "riktig hemsida" utan bara en sida i ett verktyg som uppdaterades ofta. Den som skrev texter och publicerade bilder kunde inte koda...att skriva kod var det enda rätta. Eller för den skull att skriva på papper var också finare. Men världen är upp och ner. Och det som uppfattes som fel blev rätt och det som var rätt blev...nåja...hemsida är mycket bra att ha men blogg och hemsida två har olika funktioner och kompletterar varandra bra när de samsas under samma tak. Eller vad säger du?

Det är smått otroligt att själv ha fått möjligheten att få jobba med Matbloggspriset, projektleda tillsammans med Ylva Vitorovic, VIVA Communicaiton samt en toppenhärlig jury och utveckla konceptet. Att ha gått från en liten jury till en större, att få mycket mer uppmärksamhet för varje år som går. Att lägga märke till hur andra både företag och medier plockar upp de bloggare som Matbloggsprisets jury och folket favorit i Folkets val, har uppmärksammat och valt ut till de som är de mest intressanta för tillfället. Det är en rätt cool känsla.

Sajten med den fina designen och grafiken som grundaren Christopher Anderton tagit fram för flera år sedan känns fortfarande fräsch och aktuell. Inte på något sätt daterad eller gammal.

Sist men inte minst, att Mitt kökmässan trott på oss och gett Matbloggspriset en fin inramning genom scenprogram och intervju i mässans tidning och årets duktiga konferenciärer Alexandra Zazzi och Anette Rosvall som håller prisutdelningen i en lagom takt med trivsamt och härligt snack. Inte kan det bli bättre? Eller kan det? Klart att det kan. Ge oss gärna förslag i kommentarsfältet.

Årets vinnare 2015

Kategori

Samtliga vinnare Matbloggspriset

Det Stora MatbloggsprisetTrattoria, Karin Högberg, Mollösund
Folkets ValZeinas kitchen, Zeina Mourtada, Sollentuna
Matbloggsprisets HedersutmärkelseRobbans bästa, Robert Kwok, Stockholm
Bästa DryckesbloggWinepunk, Erik Heimdahl, Skarpnäck
Bästa Bak- och dessertbloggHeavenly Cupcake, Danielle Schill, Borås
Bästa FotoMade by Mary, Maria Strömberg Bååth, Solna


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...