13 mars, 2015

Torsk med Tina


Vilken trevlig lunch vi var med om i veckan. Vi skulle laga torsk med Tina Nordström. Och på ca 12 minuter hade vi kreerat lunch för 4 personer var. Det är mat i min smak.

Redan sen innan älskar jag Findus produkter och den här torskryggen/eller större torskfilén som de har i styckfrysta förpackningar köper vi ofta hem då den är verkligt bra.

På lunchen bakades torsken i ugn medan vi fixade till ett slätt mos på gröna ärtor,  vitlök, lite smör och lite creme fraiche. En varm sallad på sojabönor, gröna bönor (Haricots Vertes), schallottenlök samt vaxbönor och serverades med en fräsch dill/citronvinägrette. Smakerna blev så goda tillsammans.

Jag kommer uppdatera med receptet här imorgon då det var jättebra men av tidsbrist just nu räcker det med att det vattnas i munnen på dig och jag hoppas du kommer tillbaka. Uppdaterat men det kommer mer med vilka mått det är. *


F ö var Tins Nordström så himla trevlig och rapp i munnen som få. Lunchen var en upplevelse och gick för fort! Eventet hette Fiskelyckas och du hittar fler bra recept från Findus här. 

Torskt/fisk 4 portioner
4 st filéer torskrygg
1 msk olivolja
Flingsalt

Ärt och Blomkålspuré
1/4 paket Blomkål 150 g
3 dl Ebba ärter
1 krossad vitlöksklyfta
1 msk creme fraiche
2 msk olivolja
Salt och vitpeppar

Citronmarinerad bönsallad
550-600 g vaxbönor
haricot verts, sojabönor
2 schalottenlökar
1/2 dl olivolja
saten från 1 citron+rivet skal
2 msk finhackad gräslök

Sätt ugnen på 130 grader. Tina fisken, torka av med papper och lägg i en ugnsform. Pensla med olivolja och salta. Baka i ugnen i ca 10-12 minuter tills fisken är lagom skivig och fast. Använd gärna termometer, 52 grader i innertemperatur ger en saftig fisk. Täck blomkål, ärter och krossad vitlök med vatten i en kastrull, koka upp och häll av vattnet. Mixa grönsakerna, crème fraiche och 2 msk olivolja till en len puré, smaksätt med salt och vitpeppar. Håll varmt. Finhacka schalottenlöken. Blanda lök, olivolja och citronsaft till dressingen. Fräs bönorna snabbt i lite olivolja. Häll over dressingen och smaksätt med gräslök, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...