01 februari, 2015

Nyår 2014 - spännande koncept och meny


Ja, jag vet. Lite sent men ändå. Jag brukar ju dokumentera nyår och vad vi ätit så jag bara måste fast det redan gått en månad sedan vi hälsade det nya året välkommet. Sluta läsa om du inte vill veta vad vi fick.


Nyår firades sedan mer än 15 års tradition i sambons gäng där vi är indelade i team för att fixa mat och dryck. Alla samlades på en gård nära Köping. Värdinnan hade dekorerat salen så att den var helt magnifik. Den här gången i form av ett ispalats. Det var så vackert och ljuvligt. Vilken stämning. Dekor från finaste Beatas American Classics, GALLERIAN/Hamgatan 28-30 /Sergelgången. 
Så läggs sista handen vid dukningen. Vill du ha hjälp av Charlotte till läckra arrangemang och styling hittar du hennes företag Charp härBordet var fyllt med små isstjärnor och "grovkornig snö" på vit tyll med underliggande vita dukar. Mycket effektfullt. 


Kötträttsgänget gör sig beredda för servering. Vi har presenterat vår rätt innan servering och pratat ihop oss för att servera 60 pers varm mat. Och...vi lyckades att servera allt varmt. Alla var rätt impade. Vi själva också. Bra att ha en Chaine de Rotisseur man i sitt team.
  

Här ser du vår kreation. Alla tallrikar var inte riktigt lika snygga. Men smaken var utmärkt. Svensk lammytterfilé, rödvinssås med choklad, potatisbakelse, bakade tomater och haricots vertes som Örjan lindade i bacon utan att koka först. Mkt krispiga...Potatisbakelsen beskrev värden som en uppdaterad hasselbackspotatis à la 2000-tal. Alla potatisbakelserna var gjorda av, på mandolin, handskivade potatisar svängda i smör, vitlök och kryddor och gräddade i muffinsformar. Mkt bra recept som jag hittade här. Det är värt att pröva för elegans och smak.


Lite extra upptåg på stolarna. Kan ha varit en hyllning till värdparet som skapar inramningen till årets fest.
Efteråt var det fyrverkerier och sen choklad, kaffe och avec i soffan. Ljuvligt!

Här är hela menyn. 

Menyn fördrink
Metropolitan
tunnbrödsrullar med lax
mörkt bröd med skagenröra
smördegsinbakade oliver

Förrätt
Rillette och gåslevermousse på toast

Varm fiskrätt
Toskrygg, pilgrimsmussla, forellrom, sockerärtor

Mellanrätt
Champagnesorbet

Varmrätt - kött
Lammytterfilé, potatisbakelse, ugnsbakade körbärstomater, rödvinssås med choklad

Efterrätt
Glass, maräng samt exotisk frukt och chokladsåsVill du kika på hur vi firat fler nyår har du 2013 års nyår här. Och här ytterligare 8 års nyårsmenyer. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...