02 december, 2014

Platta fyrkantiga julklappar - en bok om ull


I år har jag för ovanlighetens fått flera böcker som jag tänkt jag skulle kika i. Men tiden har inte räckt till för att njuta av det fina. Så nu tänkte jag att plocka fram det jag inte hunnit göra i höst. En bok som kanske inte alls passar in här på bloggen men där jag vet att upphovskvinnan är stylist och även stylar och är mycket intresserad av mat tänkte jag att den ändå får en plats här.

Boken handlar om ull. Jag är är en sucker av fina textilier. Mycket av det intresset har jag ärvt från mamma som har samlat på vackra textilier hemma och ofta använder de vackra textilierna i dukning och inredning. Min mormor - som jag också är inspirerad av var en duktig hantverkare. Hon vann priser för sina textilier och jag kan fortfarande minnas vävstol, knyppeldyna samt att jag vet att hon broderade vackra dukar. Det hör ju på något sätt till maten då man äter med ögonen och jag gärna dukar och gör fint med inspiration från dem båda.

Nåja, en bok om ull kanske inte riktigt passar in i resonemanget men jag blev ändå helt förälskad i den. Här hittar du också en del pysseltips så kanske du ska kika på boken redan nu. På Adlibris finns mer info om Bara ull av Tone Rörseth

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...