15 maj, 2014

Ramslökssmör till grillat köttAlltså, det där med matfotografering är inte alltid helt enkelt. Särskilt som när man testar ett recept och inser att man behöver en bild men i samma ögonblick ska hugga in på maten. Ramslökssmöret är det enda som kom med på bilden den här gången. Smöret serverades till grillad entrecôte, smörbräserad purjolök, lite sötpotatis i klyftor som bakades i ugn. Allt blev riktigt gott och man kan helt enkelt inte göra fel med en sådan läcker råvara.

Ramslök kan du köpa i vissa välsorterade butiker. Om du inte har den utanför dörren förstås. Den går ju att odla och det verkar finnas plantor till försäljning. Men helst ska man ju uppleva den på plats för den är fantastisk där den breder ut sig i gröna mattor med avlånga lancettformade blad.

Vill du ha fler tips om odling eller matlagning så får du gärna klicka dig vidare till artikeln jag skrivit efter intervju med Hannu Sarenström inför Ramslökens dag i maj. Samtidigt vill jag tacka Hannu för all fin input!

Ramslökssmör
10 ramslöksblad
75 g smör
1 krm salt
flingsalt
Mixa först bladen fint. Tillsätt rumsvarmt smör och mixa ihop. Tillsätt lite flingsalt. Kyl ner i kyl eller frys. Servera till grillat kött. Galet gott!

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Lycka är att ha ett bra ramslöksställe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...