13 maj, 2014

Ramslöksdip


Ramslöksfrossa och just nu under några få veckor är det säsong. På ICA Ingarö hittade jag en rejäl låda med de långa lancettliknande bladen och spann loss på olika varianter - så mycket jag kunde hitta på. Under de närmaste dagarna kommer det lite olika recept på saker som jag kreerade med lådans innehåll.

Varför gillar jag då ramslök så mycket. Jo den milda vitlökssmaken är så fin. Färgen när man använder ramslöken i olika anrättningar blir illande grön och är väldigt vacker. En fantastisk ört helt enkelt. Roligt också att bara ha den några få veckor per år gör att man passar på att njuta lite extra.

För övrigt har jag förmånen att få fungera som affärsrådgivare (press, webb och sociala medier) till Destinationen Läckö-Kinnekulle då de vill sätta Ramslökens dag i kalendern. I år är den dagen den 24:e maj och ramslöksälskare kan se den vackra örten blomma som en vit matta på bl a Munkängarna på Kinnekulle. Kika gärna här för mer information och ramslökstävlingen.

Till nedanstående har jag inget direkt recept utan endast en skiss. Ta mycket ramslök och lika mycket mynta så att det blir mycket smak. Kvarg är en härlig produkt som är smal. Den kan upplevas som lite kärv och med en klick crème fraiche blir den lite rundare och lenare.

Ramslöksdip 
kvarg
crème fraiche
ramslök
färsk mynta (men funkar med torr om du inte får tag på färsk)
salt
peppar

Blanda kvarg med crème fraiche. Proportionerna är typ 1 dl kesella 1 msk crème fraiche. Hacka ramslök och mynta fint. Tillsätt i kvargmassan. Smaka av med salt och peppar.  Dekorera med eventuella blommor som ibland följer med i askarna. Servera som en dip till grönskaker, chips eller liknande.

(Obs! Jag bloggar om det här för att det är kul. Blogginlägg här är inget som ingår i uppdraget).

Vill du läsa mer om andra bloggar som skriver om Ramslök finns länkar här. 

1 kommentar:

Martina sa...

Åh så gott! Vi var på Kinnekulle förra året vid den här tiden, otroligt vackert och det doftade vitlök i hela skogen ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...