14 maj, 2014

Friterade ramslöksknopparRamslöksknopparna är helt ljuvliga, för att inte tala om blommorna när knopparna slår ut. Länge har jag funderat på vad man kan göra med knopparna och fick en idé. Med tanke på att man fritera zucchiniblommor borde det gå att fritera knoppar. Om du frågar mig så gick det sådär. Knoppar och skaft på ramslök är rätt glatta och frityrsmeten gled rätt lätt av, men är man lite envis så går det. Smaken är delikat. Och som en kamrat sa till mig: friterade lökringar är ju jättegott så det där borde smaka fint. Det var lite det som var tanken.
De knopparna här serverade vi till ett litet glas sherry.

Friterade ramslöksknoppar
1 paket ramslöksknoppar

Frityrsmet
2 msk bovetemjöl
2 msk vatten
1 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
½ krm socker
Olja att fritera i

Blanda ihop alla ingredienser till frityrsmeten. Hetta upp oljan. Prova om oljan är tillräckligt varm med en bit vitt bröd som får fritera i oljan. När brödet blir ljust brunt har oljan lagom temperatur. Vänd ramslöksknoppar med stjälken i frityersmeten. Använd gaffel och lägg den i frityroljan. Låt fritera tills smeten omkring är gyllene och frasig. Lägg på papper och låt rinna av. Lägg därefter upp på serveringsfat. Ska ätas direkt och kan fungera som ett litet drinktilltugg.

En samlingssida med inlägg om ramslök hittar du här hos Läckö-Kinnekulle där ramslöken snart börjar blomma.

En bloggare som just passerat Kinnekulle och tagit fina bilder är Madeleine Landley på Landleys kök. Här hittar du hennes blogginlägg. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...