14 april, 2014

Vio's kryddbar vid Odenplan
En kryddbar - vilken kul grej. Petrea som har blomsteraffär fick möjlighet att göra något av lokalen som låg vägg i vägg med butiken på Norrtullsgatan vid Odenplan. Hon öppnade då upp emellan de båda utrymmena och öppnade Vio's kryddbar. Tänk bara att komma på idén att blommor och kryddor kompletterar varandra. Hennes idé är att ge inspiration i vardagen, framhäva kryddan i sig och Petrea jobbar mycket med färg, fin paketering mm.Från golv till tak kan man njuta av kryddor i lösvikt, kryddblandningar, olivoljor, teer och läckra marmelader. Tror bestämt att jag glömt något men man ser inte allt som finns - det är så inspirerande och man kan knappt se sig, eller ännu mindre dofta sig mätt.Att hitta en mysig present och överraska någon mitt i vardagen är inte svårt när man börjar lyfta på de stora glaskuporna och insupa doften. Här är bloggaren Gunilla Blixt som drar in en ocean av dofter och njuter. Här kan du se Gunilla Blixts bilder och blogginlägg.

Själv får jag bästsäljaren, som är en skön kryddblandning. Den passar fisk eller kyckling och innehåller bl a lök, senap och fänkål. I lite grädde och buljong ger den en mild och jättegod smak.Läcker olja från Nicolas Vahe som jag träffat på, på Formexmässan flera gånger. 


Det här måste jag bara ha. En rosenmarmelad. Jag är verkligen en sucker efter rosensmak men den som står bredvid, en lemon curd är inte heller dum.


Kolla vilka söta. Det är tydligen te som är det som folk köper som presenter alldra oftast. Skulle inte heller bli ledsen om jag fick en av de här. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...