26 mars, 2014

Råkorvar är det senaste från SCAN - finns på Korvfestivalen i helgen
Senaste produktnyheten från SCAN är råkorv. Alla korvar som är beretta med kryddor kallas för råkorv och inte färskkorv. De här korvarna har 95% kötthalt med bara svenskt kött och i princip är resten i korven kryddor och lite vatten. Runt korven är det fårtarm. I år lanserar man  3 olika smaker på korvarna; Timjan & Tomat, Svartpeppar & Anchochili samt Paprika & Vitlök.

Det som skiljer de här korvarna från andra är att det är färskkorvar som är smala och tar kortare tid att laga till än de tjockare korvar som redan finns i butik. Det är lite som en quick fix eftersom det räcker med 10 min för att få dem färdiga.

Lite olika saker som gör att de också håller länge är att man använd mjölksyrabakterier som ger både hållbarhet och bra smak. Först provade man att tillverka utan men insåg just tack vare att det gav en dimension i smaken och att man kunde få en hållbarhet på 21 dagar så var mjölksyrebakterierna en bra idé.

Vi blir serverade en härlig lunch i samband med presentationen av de nya korvarna. Till Timjan med Tomatkorven får vi en läcker tysk potatissallad med vitlökskål och en honungssenap gjord på bl a Colemans senapspulver. Svartpeppar och Anchochilikorven får en marockansk touch med grillad grönsakscouscous och lime- och chiliyoghurt. Paprika & vitlökskorven serveras med en senapsslaw på salladskål, chiliketchup och svartpepparbacon. Jättegott alltihop!

Under lunchen får vi också en presentation av Christina Möller och Janne Scherman, Korvakademien som berättar om Korvfestivalens begivenheter den här helgen. Akademien som grundades 1990 verkar för att bidra med mer kunskap om korv, hur man tillagar korv och vad den innehåller.
I helgen kommer man att kunna njuta av korvar som Körbergare, Scherminator, Bengt Fritiofssons korv, en dansant korv från Owe Törnqvist. Det kommer att både finnas korvetikett med Magdalena Ribbing och bjudas på kunskap om vad man dricker till av Jens Dolk.

Dessutom kommer det att finnas en politisk debatt då Annie Lööf och Peter Eriksson möts kring korv och pratar om svenskproducerad mat. Priser delas ut bl a till Årets Korvkrog som rä Taylor and Jones.

Be there or be square!

Följ mig gärna på mitt privata konto på Instagram. Under helgen kommer bilder upp både på Korvfestivalen som jag jobbar med och på mitt privata konto. Hashtag är #korvfestivalen.

Kolla gärna in Korvfestivalens blogg!

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Av någon underlig anledning blev jag just så väldigt sugen på korv...

Kinna Jonsson sa...

Fröken Dill, vad skoj. De här råkorvarna använde jag som en typ av frikadeller i en grönsakssoppa. Det blev jättegott också!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...