20 mars, 2014

Pressvisning på lakritsfestivalen

Det är dags för Lakritsfestivalen i helgen i Annexet i Globen. Själv har jag kommit hem från pressvisningen som hållits idag. Ätit en hel massa lakrits och inspirerats.

Konditorn Elisabeth Johansson, Queen of licorice, är festivalkock för första gången men hon har varit med i festivalen under sex år. Hon berättade om maten som hon komponerat och som man kommer att kunna äta på festivalen. Det var bl a pulled pork med en lakritsglaze, räkmacka med majonnäs med lakrits, en lakritssmakande korv och små dammsugare med lakrits. Dessutom har hon själv en hudvårdsserie och berättade om ett schampo med lakrits. Man doftar inte lakrits när man använder den utan det är de antiinflamatoriska egenskaperna som lakritsen ger som man vill åt berättade hon. 

Tuija Räsänen som är grundare till festivalen berättar att det kommer att vara en improvisationsföreställning där publiken får berätta vad de känner och sedan spelas det teater efter det.

Innan jag går får jag dessutom en extra liten burk med Amarelli lakrits från Kalabrien, hardcore lakrits av Anette Jonsson som är marknadsansvarig på festivalen.

Har du inte möjlighet att gå på festivalen i helgen finns det alltid möjlighet att besöka butiken Choklad och lakrits på St Eriksgatan 99 i Stockholm som eller deras e-shop.
Popcorn med världslansering på festivalen kommer från Joeandseph. Det här blir genast en favorit hos flera och jag kan själv inte sluta äta. Det är så lagom smak och balans mellan popcorn, salt och lakrits. Urgott verkligen! Självklart finns de i Lakritsbutiken på Sankt Eriksgatan 99.


Den här var också otroligt god. Jag som älskar salt och salmiak föll pladask. Kan förstå att den var Sveriges favoritlakrits 2013. Rösta kan man göra i år också och då kikar du på Lakritsfestivalens hemsida. Desserter utan gränser har producerat den. 
Och så här fint kan man presentera lakrits. Kommer från Panda lakrits i Finland.


Som ett djungelvrål men mycket godare var de här supersalta sakerna. Galet gott!


En päronmarmelad och lakrits serverades med camenberg och knäcke med lakritskrydda. Vill man göra eget knäcke vet jag att Santa Maria kom med en kryddblandning Liquorice & Herbs i höstas. Jättegod och roligt att använda lakrits på det här sättet. 


Nadja från Vin och Spritmuseet på Djurgården håller i provsmakning med chokladlakritskola där lite flingsalt ligger på toppen. Jag får veta att just saltet rundar av smaken på whiskyn från Mackmyra. Gott och läckert att t ex runda av med efter en fin middag och överraska sina gäster med.


En härlig islänning höll upp den här biten choklad och virade lakritsen omkring. Det var så han som barn åt det. En läcker kombination som till slut blivit lakritsen Draumur från Freyju Lakkris.Vi får också se fantastiska konstverk i lakrits. Wow, wow, wow!


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...