28 januari, 2014

Kickstart på din viktnedgång

Ja, en kickstart kan vara det som är startskottet för att lyckas gå ner i vikt. Jag vet en väninna som vill att det ska gå fort för det är då hon lyckas. Hon kom ner i en normalvikt genom Itrim och soppor. Det är något som jag aldrig skulle varken gilla eller klara. Igenkänningens leende sprider sig över mitt ansikte när jag hör att Ulrika Davidsson berättar att hon tänker på mat från det hon vaknar. Det kanske inte är riktigt lika ställt med mig men jag är inte långt ifrån. Det är många gånger under en dag jag tänker på mat och visst kan jag vakna på morgonen och planera mat.

Vi är inbjudna till pressfrukost för lanseringen av Ulrika Davidssons bok Kickstart i Mood gallerian i Stockholm. En härlig frukost är uppdukad med Ulrikas egenrostade müssli, yoghurt, frukt och en grön drink från Mighty green. Müsslin består av ugnsrostade havregryn där ngn matsked honung tillsats samt kanel och kardemumma och frön och nötter som rostats i en stekpanna. Gott!

När Ulrika pratar mat menar hon att en del känner igen sig i det att tänka på mat hela tiden medan andra är lite mer matnonchalanta. Många har en bra förbränning men så är det de som lägger på sig redan i 30-40 årsåldern i samband med barnafödande. Sedan förändras kroppens förbränning från 40-50 årsåldern vilket kan bero på stress, medicinering och hormoniella förändringar/balans.

Ulrika visar upp sina byxor från den tid då hon vägde 96 kg. När hon började hitta lösningar för förbränning gick hon ner 30 kg. I boken presenterar hon olika metoder som 1000-tals kunder provat. En sak som hon märkt är att kroppen vänjer sig vid att man äter samma sak, t ex att man äter samma typ av frukost dag efter dag. Hon uppmanar oss att variera och hålla kroppen allert och därmed i ett högt förbränningsläge. Att inte heller äta mellanmål utan låta kroppen förbränna. Det är inte farligt att vara lite hungrig. Genom att äta konsekvent enligt kostplanerna i boken och få igång en bra förbränning blir det bra  resultat.

Tanken med boken Kickstart är att man ska komma igång och göra en rivstart. Kanske för att komma i sina gamla kläder, inför ett bröllop, badsäsongen eller bara för sitt eget välbefinnande. Den typen av rivstart gjorde jag just förra året i maj och kombinerat med en rejäl dos träning lyckades jag både få bättre kondition och färre kilon att släpa runt på. Det är dags igen för en kickstart för dagarna av stillasittande sätter sina spår...och boken blir en bra inspiration.

Med oss hem från pressfrukosten har vi en fantastisk goodiebag. Edit Künstlicher som bjudit in och arrangerat pressfrukosten har fixat den. Förutom boken Kickstart fick vi väldigt fina presentkort och presenter från butikerna i Moodgallerian Stockholm, allt från måltider till hälsorelaterade produkter och tjänster till bra skönhetsprodukter. En kul sak var att få läsa tidningen Äkta Mat och även tidningen Hälsa. Hela goodiebagen ser du på Instagram.Andra som bloggat om pressfrukosten med Ulrika Davidsson är:
Kickstart - Linda, Matstugan på Loppi
Kickstart med Ulrika Davidsson - pressfrukost
21:a boken, Anna Benson
Behöver du en kick-start, Familjen Sundberg
Pressfrukost med Ulrika Davidsson och Mood Stockholm
Vattenfasta... Eh va? Fd Ensamma Mamman
Det visste du inte, Gunilla Blixt
Pressfrukost med Ulrika Davidsson, Ida Maria en härligt ärlig mammablogg
Kickstart - Improve me med Therese Modig
En dag i Stockholm med pressfrukost och vänskap, Sofia Nilssons viktblogg
Hälsofrukost med Ulrika Davidsson, Anna Hegestrand Livshjulet
Bra start på dagen Books and Dreams bloggen
Sneak peak i tjejrummen och och Kickstart med Ulrika D, Inredning Modern Mom
Peppande kickstart, Spot and Tell

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...