06 september, 2013

Årets glögg från Blossa 2013

Att gå på pressvisning och prata jul känns lite konstigt men när jag får höra att gänget på Blossa och Prima julsnaps äter sitt julbord redan vid midsommar är det ändå inte så tidigt...

Vi är alltså i en fantastisk lokal på presslunch vid Skeppsbron, fönstren är öppna och det fläktar friskt vilket är tur för det är så varmt och soligt. Rena sommarvädret. Alla står vi och kikar på den fina juliga, kurbitsröda flaskan som innehåller årets glögg 2013 från Blossa. Självklart tror vi att vi ska få reda på ingredienserna till smaksättningen också. Men den kommer inte att avslöjas förrän längre fram emot jul, utan istället blir det spekulationer och gissningar tills infon släpps.

Ledtrådarna vi får är att man varit inspirerad av Dalarna, idrott som cykling, simning, folklore och inte som tidigare av smakresor långt bort till andra länder. Chief blendern berättar att hon gjort en tolkning på vad Dalarna är för henne. Färgen är rödaktig och vi kan utgå från vad som ger en sådan färg. På flaskan finns koordinater från Mora och det
är Blossa Dalecarlia som vi ser på borden. Att man sedan tänkt att närodlade produkter ska passa till tycker jag är innovativt t ex en ost, knäckebröd eller basturökt skinka.

Någon har skrivit "Raggsocka", "Lust" och "Nära" mm på en del av flaskorna vilket känns lite extra skojigt. Men smaken är definitivt inte raggsocka eller ens i närheten av det.

Idrott och Dalarna och Mora...då tänker jag genast på Vasalopp och min kvalificerade gissning blir blåbär, någon annan gissar rönnbär. Smak som jag direkt kan urskilja är nejlika. Madeleine Landley, Landleys kök bredvid mig säger att det också finns doft av kanel. Vi gillar den för den inte är så söt och den är rätt traditionell glöggsmakande. Gott betyg med andra ord.

Vad gissar du på när du får de här ledtrådarna? Skriv gärna i kommentarsfältet nedan.

Andra bloggare om Blossa
Spisat, Kari Receptomaten, har förklarat varför det står raggsocka på flaskan. 
Flera fina bilder hittar du hos Linda på Matstugan. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...