29 april, 2013

Wrapp med köttfärssås på vildsvin

Ibland blir det enkla sådär bara jättegott. Här är en snabbt ihopkommen wrap till att ha som mat i bilen, på väg till vårt hus på Österlen, och därför tänkte jag dela med mig med receptet. Nåja, det blir en skiss för jag lagar ju ofta på en höft.Köttfärssås av vildsvin
Lika delar av fint tärnad:
lök
morot
rotselleri
Vildsvinsfärs
vitlök
chipotle paste från Santa Maria
liten skvätt hemgjord ketchup (koncentrerad tomatpuré funkar också)
en skvätt hemgjord stark tomatsås

Tärna lök, morot och selleri fint. Stek mjukt i smör. Höj värmen på stekpannan. Tillsätt vildsvinsfärsen som ska bli brynt och inte kokt. Finfördela färsen med en slev så att det inte är några klumpar. Smaksätt med tomatketchup (tomatpuré). Chipotle pasta, torkad chili om du inte har den i den hemgjorda tomatsåsen redan. Låt koka ihop så att såsen inte är så såsig utan mer som en röra. Smaksätt med salt och peppar.

Guacamole
2 pers
2 väl mogna avocados
rikligt med citronsaft
salt

Wrapsen
4 tortillabröd
stora salladsblad (jag använder isbergssallad)
1-2 tomater
1/2 röd paprika

Lägg ut 4 delar av folie på en bänk eller bord. Lägg bröden på folien. Täck med salladsblad så att de kommer att hålla sig torra och inte fuktas av köttfärssås och guacamole. Lägg en större klick köttfärssås på varje, därefter guacamole, 2-3 tomatskivor, ett par bitar av paprikan. Vik upp nedersta kanten av brödet och sedan varje sida mot mitten. Svep folien om varje till ett paket.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...