02 mars, 2013

Årets glassnyheter från SIA

En glass som heter Solstråle får mig att smälta. Med yoghurtöverdragen gräddglas, smak av apelsin och passionsfrukt smakar den just som namnet säger. Sommar och sol.

Jag har fått en kartong med små prover på årets nya smaker från SIA glass, hemkörda till dörren. Man har det rätt bra som matbloggare. Ett par kvällar har vi (sambon och jag) provat oss igenom 2 smaker. Festligt är att vi gillar olika. ÄppleKanel blev min klara favorit medan sambon gillade havreglass med Choklad. Inte för inte har man även i presentationen av glassen skrivit något om mormors äppelmos och höstens skörd. Saker som jag går igång på.

Sambon gillade SaltKaramell medan jag föll för Lime Breeze en sorbet med Caipirihnasmak. Tuggmotstånd i form av limebitar som också smakar bittert gillar jag. Fast då ligger SaltKaramell nästan på samma plats då jag verkligen gillar en gnutta salt som bryter av mot det söta i efterrätter.

Med smaken Godis och Truffle Chocolate blev det oavgjort. Ingen av oss kunde säga vad som var mest tilltalande. Lördagsgodispåse eller kakaotryffelbitar. Svårt att välja eller hur?

Glassbåten var kul men jag tror att sambon tyckte mer om den än jag. Han har testat Columbus som är en våffelstrut med chokladgräddglass och mangosorbet. Den gottar jag mig åt att äta i veckan.

En smak till som ska bli spännande är förrättsglassen PepparrotCitron som är trevlig att servera med rökt lax. Den här typen av innovation tycker jag är kul och ser fram emot att få gå på glassprovning framöver. Förra året var det väldigt spännande att prova igenom de nya smakerna med inramning av lunch på Gastrologik.

Sommelier Johan Blanche har gjort fina smakbeskrivningar som hör till glassarna. Man bara njuter!

1 kommentar:

Freedomtravel sa...

Åh, älskar SIA-glass! När jag var liten i Halmstad på somrarna var det alltid SIA som gällde. Nu är det ju bara GB överallt... och typ samma glassar även om man befinner sig i Kina. Sååå tråkigt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...