06 februari, 2013

Vintermiddag med Primus

Som en katt bland hermelinerna känns det när frågan kommer vid bordet om någon inte använt gasolbrännare och vill testa att tända den. Eller är alla rutinerade? Då får jag krypa till korset och erkänna. Jag är inte outdoorbloggare utan matbloggare. Först är jag lite tveksam att tända på brännaren. Men vi har ju fått tydliga instruktioner om hur man först förvärmer genom att pumpa ca 20-30 gånger. Då tänds en liten blåaktig låga. Annars får man pumpa lite till. Alla delarna runt munstycket för gasen är då varma och det är lätt att få gasen att brinna. Och det funkar fint på första försöket.

Själva eventet går ut på att visa upp nya Primus produkter och använda dem. Bl a kikar vi på olika termosflaskor, en som förutom, är för mat eller dryck, kan fungera som ett vattenburet element i ett tält.

Eftersom kvällen går i soppans/grytans tecken dvs att det är enkelt att ha soppor eller grytor med varm flytande sås i termosarna lagar vi det tillsammans. På den vackra innergården vid Kristinehovs Malmgård finns bord uppdukade med utrustning för utomhusmatlagning. Stort plus för bra knivar, tändare, kastruller mm. Att vara äventyrare betyder att det finns schyssta prylar. Vid borden finns påsar med mat till varje team. Med vatten, lök, morötter, lax och buljongtärningar blir det en riktigt god måltid.

Inte överraskande. Jag är en riktig wimp i sällskapet. De andra outdoorbloggarna berättar att de blivit årets näräventyrerare 2011, är outdoor en gång i månaden och sover i tält med familjen. Nyårsafton firades i tält. Bästa historien berättar Bo i Skogen bloggaren som sagt upp sin lägenhet och jobb för att bo i tält och jobba längs Sörmlandsleden. Han är programmerare och ska testköra sin nya tjänst för datorer som pratar med varandra. Just det sistnämnda tycker jag är intressant och han tycker det är spännade med resan jag gjort till Gunnebo slott för att äta ogräs. Ha ha, tänk vad nördar kan utbyta kunskaper. Vi får en del fina grejer med oss hem. Allt är supersnyggt designat och i läckra färger.
Du kan läsa om fler bloggare som skrivit här:
Utekväll på Söder, Team Vildmark
Matlagning med Primuskök, Näringslära
Föreläsning med Johan Skullman, Jonas Vildmark
Vinterkväll med Primus, Tryckkokning
Tack för en trevlig kväll, Näräventyr
Primus mat friluftsbloggare, Outnorthbloggen

Deltog
Aktiva äventyr

Blogginlägg #12 i #blogg100.

2 kommentarer:

TorpaHasse sa...

Mycket läsvärt. Det går inte att ta miste på att du trivdes bland kokande soppor.

Kinna Jonsson sa...

=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...