18 februari, 2013

Kusin Vitamin

Hur känner du dig idag? Måndag morgon. Gråblekt vårväder. Möter du ett gråblekt ansikte i spegeln? Det enda du kan trösta dig med är att du inte är ensam.

Dags för en vitaminkur och då menar jag verkligen inte några kosttillskott. Satsa på lite naturella vitaminer. En enkel dryck som sprudlar av vitamin C och antioxidanter är nyponsoppa. Mycket enkelt att göra själv. Tips till dig är att köpa nyponskalmjöl eller nyponskalpulver. Båda finns i hälsokostaffären men även i välsorterad livsmedelsaffär. Risenta för båda typerna och erbjuder nyponskal eller nyponskalmjöl i butikshyllorna.

Nyponsoppan kan du laga till som raw food i råkoststil, dvs utan att ens koka upp. Blötlägg nyponskalen några timmar i vatten. Mixa med mixerstav. Passera genom en sil för att slippa eventuella skal eller kärnrester. Späd till önskad konsistens och njut. Vill du, kan du söta med socker eller honung och öka syran (och vitaminmängden) med lite citron. Om du inte bara vill vara sund kan du adderara lite ovispad grädde och några mandelbiskvier i eller för att få den matig är keso gott i soppan.

Ha en fin måndag!

#blogginlägg 24 #blogg100

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...