04 februari, 2013

Italienskt rakt igenom från Bertazzoni, Gattimondo till Paolo Roberto


En stor fördel med att vara matbloggare är att man träffar så härliga människor och är bjuden på så trevliga saker. Fredrik Lundqvist på WCTC bjöd in ett gäng bloggare och mig till invigningen av Bertazzonis (lyxiga matlagningsprodukter) öppnande av butik och etablering i Sverige. Stämningen var varm och välkomnande när jag kom in i lokalen. Det kändes kanske extra välkomnande tack vare en extremt bitande kyla utanför som gick genom märg och ben. Min mobil laddade helt ur vilket är nästintill katastrof för den som vill uppdatera twitter och ta bilder. First thing var  alltså att ladda mobilen. Sen spanade jag runt i lokalen. Vackra, lyxiga spisar från Bertazzoni överallt. Ett par vänner till mig som är inreder vindsvåningar hade tänkt att köpa 2 röda...och vem skulle inte vilja ha en sån hemma?

Sen spanade jag runt på den underbara stora bersparmesanosten från Gattimondo, som importerar osten. Bredvid stod små fina tilltugg av ostar, parmesan, parmaskinka DOP som Roberto från Gattimondo skar upp på maskin. Lite svettigt då det inte var en maskin han använde dagligdags. Han såg iallafall profsigt ut. De fina tilltuggen skulle läggas på Torta frittas små varma, spröda bröd som bjöds runt så snart de var klara.

Lite vin från Emilia-Romagna i glaset och vid första smutten blev jag så glad. Det var mousserande rött vin något som jag bara älskar. Snart kommer en variant med mousserande rött på systemet. Can't wait.

Längre in i lokalen stod Paolo Roberto och lagade pasta med långkokt kött. Mycket gott - men jag återkommer till det i nästa blogginlägg.

Alla bloggare slog sig ner med mat kring ett rustikt bord. Fredrik Lundqvist från WCTC var förstås där, Magnus Reuterdahl, vinotinto, och söta Anne, Ulf från Red Scream och Matminne med bättre hälft. Det twittrades diskuterades innan vi drog vidare för att prova lite vin på tu man hand.


Andra blogginlägg om kvällen
Mat- och köksporr, Vinotinto
En kväl med Bertazzoni Gattimondo och Paolo Roberto, WCTC 
Ute: minus tjugofyra. Inne: italiensk värme. En skön kväll med Bertazzoni, Gattimondo och Paolo Roberto! 

Blogginlägg #10 i blogg100


2 kommentarer:

Red Scream sa...

Visst var det supertrevligt! Mer italiensk mat, liksom! Och fler sådana spisar... ;-)

Kinna Jonsson sa...

Håller med dig!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...