26 december, 2012

Inspiration med nyårsmenyer från 7 år

Vi har alltid huvudbry på vad vi ska laga till nyår - jag tror inte vi är ensamma. Eftersom jag brukar blogga om varje års nyårsmeny finns en liten nätt samling med inspiration. Enligt tradition blir vi indelade i grupper och är ansvariga för en del i menyn. Förrätt, varmrätt, efterrätt, barnmeny, drinkar före och tolvslagets champagen samt fyrverkerier. Är vi riktigt många får några grupper laga mellanrätter typ sorbet etc och bidra med ostbricka.

Till saken hör också att vi inte pratar ihop oss innan utan var och en får lösa uppgiften i sin grupp. Varje grupp ansvarar också för att det finns något vin till. Var och en får fixa efter bästa förmåga. Det härliga är att det alltid blir väldigt gott och trevligt. För att underlätta hos värdparet på plats försöker man förbereda så mycket som möjligt i förväg. Värd och värdinna ansvarar för dukning och organiserar allt men lagar ingen mat.

Eftersom vi är olika grupper finns det inte recept under varje flik men inspiration och snålvatten i mungiporna får man när man läser de läckra menyer som bara trollas fram varje år.

Nyår 2011
Nyår 2010
Nyår 2009, Anka à l'orange med palsternackspuré. Glassbomb till efterrätt.
Nyår 2008
Nyår 2007
Nyår 2006
Nyår 2005


I år är Fredrik och jag ansvariga för förrätten. Det börjar luta åt en rensteksröra med löjrom med signatur Mannerström. En röra som vi blev bjudna på hos vänner för några år sedan. Men det hinner gå många tåg innan vi är klara (överens) med vad det blir.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...