07 september, 2012

De bästa matbloggarna i Sverige - vinnare matbloggspriset 2012

Med spänning har vi i juryn kikat på bloggar för att dela ut Matbloggspriset 2012. Mailen har gått varm de senaste veckorna efter jurymötet då vi fått fram en lista. De jurymedlemmar som inte kunde vara med skulle också säga sitt och kommentera. Motiveringar och förslag har skickats fram och tillbaka. Så igår var det äntligen klart och det var dags för prisutdelning till de vassaste, intressantaste -  med andra ord de bästa matbloggarna i matbloggssverige. De som tillför oss andra inspiration, tar debatter eller tar oss med på mentala "resor kring mat, vin och bak".

Foto: Dieter Münch munchmedia


Här är de bästa matbloggarna i Sverige 2012!

MOTIVERINGAR

Katgorin: Stora Matbloggspriset

Det gröna skafferiet
Gröna skafferiet utstrålar en härlig värme och bloggens små grafiska pärlor bidrar till helhetsupplevelsen. Bilderna tar oss till gården i Skåne. Det finns ett koncept bakom bloggen som handlar om saker som står oss nära och ligger i tiden. Karoline engagerar verkligen sina läsare och är även aktiv på andra ställen på nätet. Hennes passion smittar och vi är glada att få en rejäl dos av den.


Kategorin: Vin & dryck

Öhmans mat och vin
Som en av de främsta vinkännarna och som utbildare av sommelierer i Sverige är Anders en förebild för många. Bloggen Öhmans mat och vin lämnar ingen oberörd, med stilistisk och rättfram stil inspirerar Anders läsaren att prova på både de många recept och viner som han rekommenderar. Just blandningen av mat och dryck, samt den uppenbara kunskapen bakom, gör bloggen till något mer än bara en vinblogg.

Öhmans mat och vin är en välskriven, inspirerande blogg med inslag av humor, vackra bilder och härliga dryckestips som inte duckar för att ge såväl ris som ros.


Kategorin: Bak & dessert

Bake my day
Vi har haft ögonen på Bake my day ett tag. Det började som en förälskelse, men årets marshmallowstamponger, gayiga kinderägg, sex sorters sammanslagna kakor och likkistor i choklad har utvecklat våra känslor till en regelrätt passion. I Mattias blogg får galna uppslag komma till liv i ugnens hetta, dessutom erkänns bakmisstag och delas generöst. Vi drömmer om att han ska knacka på vår dörr med sina kakor, men tills dess nöjer vi oss med att besöka bloggen och längta efter den kommande kokboken.

Kategorin: Årets förnyare

Brödpassion

En hejdlös degblandning. Man gillar bloggen för den smittande entusiasmen och passionen. Den har personlighet och styrka - inga krusiduller. Här hittar man alltid något nytt. Ett stort plus för att Sebastien utnyttjar flera kanaler. Debatt och videoklipp känns förnyande.


Kategorin: Hall of Fame

Smaskens

Smaskens är en äkta representant för det svenska matbloggandet. Här lyfter man fram andra matbloggare, tar debatt och är en referenspunkt i bloggdjungeln. Vem minns t ex inte Mutti-kriget?


Kategorin: Folkets val

Matplatsen


Matbloggsprisets jury 2012:
Alexandra Zazzi, Paul Svensson, Alice Brax, Fredrik Schelin, Ilva Beretta, Kinna Jonsson, Ylva Carresjö Vitorovic, Christopher Anderton, Pär Gamlin.


Priser
Vinnarna av Det stora Matbloggspriset och Folkets val kommer åka med på Skaljursresan, en matbloggsresa i Bohuslän och som arrangeras av Västsvenska turistrådet. Alla vinnare får också gå på vinprovningar hos Sweden Wine Club och fick en mängd delikatesser från Fontana Food.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...