02 juni, 2012

Smoothie på yoghurt

Häromveckan fick jag prover på yoghurt från Valio. Citron, banan/vanilj och laktosfri jorgubb/svart vinbärssmak med bär var de olika sorterna. Citron var min absoluta favorit men jag tyckte de andra var väldigt goda också. Sambon tyckte att det var lite för sött för hans smak men han har ätit med god aptit hela veckan. Alla var härligt tjocka i konsistensen. Enda nackdelen är att alldeles för mycket blir kvar i förpackningen när den är "slut". Ett dilemma som Valio delar med andra yoghurttillverkare.

Nästa morgon fick jag en idé. Genom att fylla i mjölk i tetran och skaka om den fick jag ur de sista dropparna. Jag hällde allt i en mixerkanna. Därefter tillsatte jag banan, psylliumfröskal och mixade. Hällde upp och dekorerade med min nya favorit chiafrön som jag fått från Risenta. Vips hade jag en frukost som skakade loss sömnen och ruskade om mig.

Chiafrön är extremt nyttiga. Ännu nyttigare än psylliumfrön. Bl a för de som behöver extra kraft för uthållighet i t ex löpning. Läs här om chiafrön som superfruit.
Fröerna kommer jag att köpa igen då jag använder dem dagligen i egengjord müssli med inspiration från det här receptet Lottas musli på Taffel.

Smoothie
2,5 dl mjölk och yoghurt
1 dl banan
1 msk psylliumfröskal
1/2 msk chiafrön

1 kommentar:

Tant Gul sa...

vilken smart idé! Blev väldigt nyfiken på de där chiafrön. Kul med en egen bok. Intressant tema.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...