01 april, 2012

Kryddor som passar till kanin kött

Skulle du kunna tänka dig att äta kanin? Det kan jag av den enkla anledningen att vi hade en massa kaniner när jag växte upp. Egentligen var det min bror som fick en kanin när min minsta syster föddes. Mamma har många gånger berättat historien om att vi kom in till BB för att se den nyfödda. Jag hade fixat ett litet blomsterarrangemang och alla syskon stod där med glada miner. Mest gladde det mamma att min minsta bror såg så otroligt glad ut. Det berodde INTE på lillasysters ankomst utan han sa "mamma jag har fått en kanin". Till saken hör att han är fantastisk med djur, en större djurälskare finns inte. Sen odlar han blommor och grönsaker som en gud.

Iallafall så behövde kaninen sällskap. Synd om den att vara ensam. Det skulle vara två av samma kön. Tror du att det var det? Nej, mycket riktigt. Det var en av varje sort och det dröjde inte så länge förrän vi hade många, många...många små kaniner. Nya föddes hela tiden. Kaninburarna blev fler och fler. Efter några år hade vi ca 60 kaniner. Ändå hade vi ätit kaniner under årens lopp och när det serverades sa mamma att det var känguru. Fast vi alla visste att det var kanin.

Så, vad passar till kaninkött. Självklart var mamma bästa källan och här är hennes tips. Grönpeppar, rosmarin, timjan, lagerblad, syltlök, rödvin, purjolök, enbär. Allt i olika kombinationer.

Vill du läsa om en bolognese på kanin ska du kika in hos Annika på Smaskens. Hon publicerar snart ett recept. Och det här inlägget uppdateras så fort hon lagt upp det.

3 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Finns väl ingen anledning att inte äta kanin? Min enda policy är att jag inte vill äta djur som jag vet vad de heter...

Kinna Jonsson sa...

=) Man behöver väl inte ha namn på alla men om man tycker om djur kelar man med dem varje dag och försöker få dem att må bra. Det vet jag att mamma gjorde när hon var grisuppfödare.

Matarkivet sa...

Här i England är det lite vanligare med kanin än hemma och jag har ätit det ute flera gånger och lagat till hemma också. Favoritreceptet är ett av Rick Stein med dragonsås.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...