07 februari, 2012

Frukost är det nya svarta

Faktiskt så tror jag att det är en trend att lära svenskarna att äta mer varierat. Kanske är det en motreaktion mot tidigare tankar och tillvägagångssätt, som alla trender brukar vara. Och det här kan vara en trend bort från den, i mina ögon lite ensidiga, LCHF kosten. Att äta fibrer i form av bröd, frukostflingor mm känns plötsligt helt rätt...eller?

En enstaka gång provade jag i ett par veckor att äta mat utan kolhydrater. Energinivån i kroppen sjönk till noll och jag hade verkligen inte huvudet med mig. Så olika sätt att äta ensidig kost är inte min melodi. Däremot skulle jag behöva motionera lite mera men det är en annan femma.

På bilden ser du kalljästa havrefrallor och jag gillade verkligen tanken med brödmix* där allt skulle blandas i en bunke. Därefter kunde degen direkt klickas ut på plåt och ställas i kylen över natten. Nybakta frukostbullar är det nog ingen som tackar nej till.

Annars är frallor är verkligen tacksamt att frysa när de är svala och sedan ta upp och värma varje morgon. Var lite fantasifull och dekorera dem med vallmofrön, både vita och svarta, linfrön, solrosfrön eller varför inte någon fralla med flingsalt. Det är något som kan tilltala alla smaker.

*Uppdaterat. Frallorna är gjorda på ett brödmix då jag testar en hel del produkter. Jag är ju den nyfikna konsumenten. Det finns både Havre- och Rågmix av märket Kungsörnen/Lantmänens. Då och då har jag uppdrag för Lantmännen och tänkte väl inte att jag skulle skriva om dem igen för det här är inget uppdrag. Jag har inte ens fått mixen utan köpt den själv för att testa. Bara så du som läsare vet. =)

Blogginlägg 29 1/2 av 100

4 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Ser gott ut! Jag verkligen älskar frukost! Det är det absolut bästa jag vet, jag vaknar varje morgon vrålhungrig :)

Cecilia sa...

Receptet på frallorna Kinna??? ;-) Cecilia

Fröken Dill sa...

Oj, modigt! Numera vågar man ju knappt erkänna att man INTE kolhyderatreducerar sin kost. Då får man väl halva bloggvärlden på sig... Om inte annat för att tala om vilket fantastiskt liv man skulle kunna leva...
Vad jag egentligen skulle berätta är att mina frukostvanor och därmed hela förmiddagarna har blivit så otroligt mycket bättre sedan jag träffade morgonpigga J som väcker mig varje morgon med färdigbredda mackor och te på sängen.
Många hälsningar från fröken Dill just i färd med att tugga i sig hembakta frallor med leverpastej

Kinna Jonsson sa...

Vi äter också frukost. Har nästan aldrig missat att göra det.
Min Fredrik väcker mig också med orden. Teet är klart. Då vet jag att frukost står på bordet.

Frallorna ja, det är faktiskt en mix som jag testat då jag gör det ibland. Det är Kungsörnens dvs Lantmännens. Tänkte att även om jag gillar dem och har uppdrag då och då kanske jag inte behövde skriva det i varje inlägg...=) Tyckte iallafall att de blev jättebra.

Cecilia - det kommer frallrecept. Jag har ett som jag gillar som också finns i boken I mormors berså och heter Karins bröd. Bloggar nog om dem snart också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...