25 februari, 2012

En helkväll i europas största matstudio

Häromveckan var vi på invigning av Aveqias nya lokaler. Ca 700 pers hade tackat ja till inbjudan. Trots att det skulle vara mycket folk var det inte trångt. Så, vad är Aveqia? Jo, en av Europas största matstudios. Där kan företag eller ett gäng privatpersoner laga mat tillsammans. Kanske för en kick-off, möhippa eller grabbkväll... Aveqia satsar även på att kryssningsfartyg ska beställa så att utländska gäster ska kunna få ta del av den svenska matkulturen under en matlagningskväll.

Vi njöt i massor. Olika stationer med god mat och glada människor mötte oss. Det var gott bröd med franska ostar från Androuet. En liten färskost blev min favorit. Fondbergs serverade rött och vitt vin. Sorry - men jag fick inte namnen på vinerna nedskrivna. Inte heller lyckades jag dokumentera dem på bild.Längst in i lokalen fick vi tallrikar med oxfilé och tonfisk. Oxfilen var skuren på längden och sen, efter stekning, på tvären. Det blev lagom små munsbitar.Tonfisken hade klappats in med rostad koriander, fänkål och persilja. Den tillagades därefter med en gasolbrännare tills den antagit en nästan svart färg. Kockarna var kul och visade gärna när vi smakade, pratade och frågade om saker. Antagligen som det är tänkt att det ska vara när det är event också.

Små snittar med hetta, en jordärtskockssoppa som var så himla läcker...ja allt var riktigt gott.

I ett separat kök fanns kaffe och efterrätt. Där bjöd Verner och Verner på espresso. Ett företag som jag träffat på bl a på mässor förut och som har mycket gott i sitt sortiment.

Många kul människor och kontakter knöts under kvällen. Ja, det var verkligen en helkväll.

Nu önskar jag gänget bakom satsningen lycka till med nästa öppning som sker i sommar i London.

Blogginlägg #43 av 100

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...