17 januari, 2012

Pasta med rostad paprika och fetaost

Den här rätten tror jag att jag kan ha läst om i någon tidning men kommer inte ihåg var. Det är en enkel pastarätt som, förutom att paprikan måste rostas, går snabbt att laga till. Ofta tillagar jag massor med rostad paprika på hösten då paprika är billigt. När paprikan är rostad blir den gudomligt mild. Jag fryser den i mindre förpackningar och plockar upp till grytor och andra rätter under vintern. Rå paprika går också att frysa som den är. Den skär jag i skivor och fryser in. Just för grytor, soppor och andra rätter där man vill ha lite bitar, tuggmotstånd - där vill jag ha den råa varianten. Men nog om detta. Det är ju inte paprika säsong. Gissar att du dock skulle kunna leta upp rostad paprika på burk vilket jag tycker kan vara ypperligt istället för att köpa färsk.

Till den här rätten använder jag INTE fullkornspasta. Förstår att folk i sin iver att äta nyttigt äter fullkornspasta men varken jag eller sambon tycker det är särskilt gott, så det går för det mesta bort i vårt kök. En annan sak är att jag gärna köper spagetti med no 5, för just att den är så tunn är extra gott.

Pasta med rostad paprika och fetaost
  1. Koka pasta, gärna spagetti
  2. Häll av vattnet.
  3. Tillsätt rostad paprika i bitar.
  4. Värm en aning.
  5. Smula över fetaost.
  6. Ringla över lite fin olivolja, t ex Fontanas, som har mycket smak
  7. Dra ett par drag med svartpeppar- och saltkvarnen.

När jag väljer fetaost tar jag gärna Fontanas med härlig syra och sälta. Finns massor av olika sorter...och jag får inte betalt för att skriva det här. Däremot har jag fått smaka mig igenom mer eller mindre alla deras olika fetaostar och goda olivolja.

Bloggpost #7 i mitt försök att blogga 100 dagar i ett sträck.

6 kommentarer:

görel sa...

Så enkelt men så gott! Och jag håller med dig om pastan. Tunn och vit ska den vara! Fullkorn smakar rätt bra men konsistensen är bedrövlig.

Sanna sa...

ojoj så gott det lät! Kanske ngt jag får bjuda familjen på ikväll... råkar ha en burk rostad paprika hemma... har en överenskommelse med dottern att bara äta fullkornspasta när det är en tillräckligt smakrik sås eller annat till. Är det "bara" så som i denna rätten är det vanlig pasta som gäller :)

Kinna Jonsson sa...

I den här rätten föredrar jag den tunna pastan. Men om ni gillar smaken på fullkorn tycker jag att ni kan köra på det. Man gillar olika.

Matarkivet sa...

Jag är faktiskt glad för det faktum att min mage inte klarar fullkorn, vit pasta är ju SÅ mycket godare.

Patric sa...

Härligt enkelt recept, och så säger folk att det är svårt att laga mat. Det kan gå både fortare och smakar bättre än snabbmat.

Pralin sa...

Ja, jag brukar också använda fårost i mina skapelse, dock handlar jag äkta grekisk fårost från Saluhallen. Jag bor nämligen i Göteborg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...