22 januari, 2012

Bästa tipset för att laga till anka

Det är inte svårt att laga till anka men det finns knep. Ett fick jag lära mig av min syster Lotta som bor i södra Frankrike, där man äter anka relativt ofta. Hon sa: "Lägg ankan i kall panna med skinnsidan neråt. Låt den steka i 8-10 min. Vänd på den låt steka i 1-2 minuter. Därefter får den vila under folie i 10 min".

Här har jag försökt att sticka in lite kryddor under skinnet. Men just den helt naturella varianten utan sådana försök blir mycket bättre. Klassikern anka med apelsin, canard à l'orange, är jättegod alternativt en rödvinsså till kan också bli gott. Man ska inte krångla till det med ankan. Bon apetit!

Blogginlägg #12 av 100 blogginlägg. Hashtag #blogg100

3 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Tack för tips! Vi lagade anka ganska nyligen, för första gången:
http://www.freedomtravel.se/2012/01/ugnsbakat-ankbrost/
Det blev helt ok, men inte lika gott som när vi ätit anka ute på restaurang...

Madeleine Landley sa...

Lustigt, hade just en diskussion om ankbröst här om dagen med en kollega. Okej, det där lät skumt insåg jag just (haha), men diskussionen var just om hur gott det var. Har aldrig tillagat ankbröst så jag blir nyfiken på varför man ska göra så där? :)

Kinna Jonsson sa...

Madeleine - vet inte exakt. Den feta delen blir knaprig. Kanske är det även så att den feta sidan fördelar värmen bättre så att köttet tillagat men inte torrt när man gör så här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...