08 november, 2011

En matbloggare på vift

Bland ca 25 friluftslivsbloggare kände jag mig som katt bland hermelinerna. Men det fanns relevans att vara gäst hos Primus Brunton i Observatoriets museums lokaler.

Efter ett härligt föredrag med Renata Chlumska där hon bl a berättade om sitt Around America Adventure så kikade vi på stjärnorna högst upp i Observatoriet.

Friluftsliv kräver mat och el om det ska gå att dokumentera. Därför tittade vi på kikare, solceller, laddningsstation för Iphone och Ipad. Och så till det intressanta Omnifuel brännare och kastruller. Gillar Omnifuel brännaren skarpt men kastrullerna intresserade mig mest. En i titan och en som var lite tyngre men som leder värme bättre. Titan är ju självklart lättviktigt val för Renata som klättrar, cyklar och paddlar förutom att säkerhet är ett prioriterat område.

Men för mig som är matälskare vill jag nog ha kastrullen i Aluminium där värmen fördelar sig bättre. Dessutom var den kastrullen lätt att hantera. Om den inte är full med mat som ska lagas till blir den inte helt helt het uppe i kanten utan går att ta av lågan med blotta handen.

Val av mat kan vara olika. Diskussionen om torkat renkött kom på tapeten. Sverige VDn Paul på Brunton behövde mycket energi. För honom var en säck med kolhydratrik mat det viktigaste. En liten köttbiten är endast ett komplement annars måste man ha med sig väldigt mycket köttbitar. Men när försäljningchefen Joakim Hillenius från Primus höll fram det lilla locket till kastrullen, som jag sett tidigare, berättade han att det var perfekt att steka blinier på. Om man planerar att äta blini med löjrom den första eller andra dagen när man är ute, så går det utmärkt att göra det. Hm får väl fundera på om friluftslivet kan vara ett alternativ för mig också....;-)

Mer info från kvällen:
Mycket bilder hittar du hos Martin Nordstrand på Multisportbloggen
Magnetiska mål
Primus Brunton och Renata Chlumska
Kväll med Primus och Brunton
Primus Brunton och Renata
Getoutbloggen - Renata Chlumska Brunton Primus Observatoriet


På Twitter användes hashtaggen @primusbrunton
Primus på Facebook
På väg hem i natten med en fantastisk utsikt över Stockholm.

1 kommentar:

Mattias (Vandringsman) sa...

Kan bara hålla med - det var en spännande kväll som gav inspiration och väckte nyfikenhet. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...