19 juli, 2011

Odla basilika


Det är så lätt att odla basilika och jag har en hel lång rad med krukor i fönstret. De får mycket vatten och sol varje dag plus en hel del näring. Resultat: härliga kraftiga snabbväxande plantor. Bladen blir stora, kraftiga och smakrika, inte alls som de lite mesigare man köper.
Därför äter vi basilika ofta och njuter. Här en enkel mozarellasallad som är en favorit på sommaren när tomaterna är solmogna och också har mycket smak.

En annan basilikafavorit med philadelphiaost och tomat.

Yoghurtsås med basilika till lamm

7 kommentarer:

Markus- johannesbo sa...

Visst är det gott med kryddor man odlar själv! Har du provat att torka också?

Kinna sa...

Just basilikan blir toppen att frysa hel och ta upp i fruset format. Använder direkt utan att de tinar och blir trista. Har inte testat med torkning på just den, men torkar lite timjan mm då och då. Tycker du resultatet blir bra torkat?

Carl sa...

Har precis börjat odla själv mitt eget. Allt blir så mycket godare när de får växa hemma. Basilikan blir framförallt godast:)

Kinna sa...

Håller med dig Carl. Prova att odla libbsticka. Den är speciell men mycket läcker.

Pernilla i Mästerkocken sa...

Hej! Älskar basilika och har just ätit en enkel pasta med basilika, vitlök och soltorkad tomat (som börjar bli kul igen). Jag odlar i kruka på terrassen, men tycker inte basilikan växer till sig alls...det blir mer hårda stjälkar och små blad. Tips?
Pernilla

Kinna sa...

Mycket värme, mycket sol, mycket näring. Vattna varje dag. Tror kanske att den behöver stå inomhus om den inte gör det. Lycka till!

Pernilla i Mästerkocken sa...

Tack tack. den som står ute nu är dränkt. Dax att flytta inomhus:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...