10 januari, 2011

Sylta eller kandera ingefära


Det visade sig att det inte var alls svårt att sylta eller kandera ingefära. Eftersom jag ofta syltar apelsinskal så tänkte jag att det borde vara samma procedur. Färsk ingefära skalades och en koncentrerad lag på dubbelt så mycket socker som vatten kokades upp. Ingefäran fick koka i lagen i ca 10 min eller tills den såg en aning genomskinlig ut. Förutom att ingefäran blev god var lagen som den låg i utsökt.

Sen smaksatte jag kladdkaka med den kanderade ingefäran vilket blev mycket gott.

Uppdaterad med bild. Obs! Min ingefära höll sig inte så länge så det kan vara bra att tillsätta någon typ av konserveringsmedel.

1 kommentar:

Emelie, Cision sa...

Hej Kinna!
Din blogg har valts ut för att ingå i medieregistret CisionPoint och i vår topptiolista över svenska bloggar om mat. Vill du veta mer om mediaintelligensföretaget Cisions produkter och tjänster så kan du besöka vår hemsida på http://se.cision.com/sv/OmCision/.

Jag behöver mejla dig med mer information, men jag hittar ingen e-postadress på din blogg. Hör gärna av dig till mig på emelie.swerre@cision.com. Hör även av dig för att meddela om du INTE vill finnas med i listan och medieregistret.

Vänliga hälsningar,

Emelie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...