17 januari, 2011

Biggans en liten storhet

Att besöka fabriker är kul och Biggans är inte den första. Biggans fabrik i Huddinge är en liten anläggning som producerar stora mängder kryddsmör, pastejer och grillsåser per år. Jag är där då jag gör en vän en tjänst inför en större fest och passar på att kika in i anläggningen. Jonas Bergstrand, en av ägarna visar mig med stolthet runt. Anläggningen är angenäm och fräsch och Jonas är mycket trevlig.


Väl inne går jag runt med Jonas. Bland annat får jag kika ner i en separator där man just blandar en fisksås. Det doftar gott. Jonas berättar att det här är en gammal separator från ARLA som de övertagit. En annan maskin bredvid hjälper till att emulgera olja och fett men är inte igång just nu. I botten av den finns knivar som hjälper till att finfördela fettet till bl a såser.

Som smakprov får jag bl a Thai Mahal sås med mig plus olika kryddsmör och pastejer. Smakar på såsen när jag kommer hem och faller direkt. Den är så himla god så jag måste äta 2 stora matskedar sås rakt av utan något till. Självklart blir jag nyfiken på deras övriga grillsåser. Andra nyheter är Soltorkade tomater och Parmesansmöret som också är jättegott. Fler förpackningar öppnar jag inte men kommer antagligen kommentera dem framöver då jag använder dem. Böcklingpastejen och laxpastejen kommer säkert att falla mig i smaken då det är sådant som jag själv brukar göra och tycker är gott.

Mer info om Biggans hittar du på Mormors mat - min andra blogg.

1 kommentar:

Nässelblom och choklad sa...

Kul att höra. Det är intressant att få veta mer om mindre verksamheter som jobbar med mat. Mångfald är ju alltid berikande. Då är det också större chans att man upptäcker dem och kanske till och med testar något från dem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...