06 december, 2009

Jul på Löfstad

Jul på Löfstad är stämningsfullt och en härlig försmak av julen. Många utställare har bullat upp med vackra blomsterarrangemang, julpynt, god mat och hemstöpta ljus. Hela dagen idag söndag är det öppet fram till kl 17.

De vackra kronorna är gjorda av Mia Strandberg (m.s-berg at hotmail.com).

Struts kommer från Vikbolandsstruts. Bild kommer ikväll då de blev suddiga.

Själv har jag beställt lite speciella luffararbeteskrokar till mina köksattiraljer av en herre som sitter och gör dem till mig under dagen.


Mamma har bakat jättegott saffransbröd, kavring på surdeg och vörtbröd där recepten kommer från böckerna I mormors skafferi och I mormors berså som vi också säljer.
Rummet där vi står är ett gammalt sovrum med spända tapeter på väggarna och en kakelugn i hörnet.

5 kommentarer:

Ilva sa...

ååå sådana grenljus gjorde jag med min mamma, vi stod där och neg! Tack Kinna, jag hade helt glömt bort det!

Kinna sa...

Visst är det fint med grenljus. Vi har aldrig stöpt ljus hos oss men smälte ner stearin och gjorde marschaller gjorde vi. Mysig julmässan var det!

Bendel sa...

Det ser jättemysigt ut!

Åsa sa...

Åh, jag har stöpt sådant grenljus när jag var typ 10-12 år. Hemma på Styrsö bodde en superhärlig dam som ibland vikarierade i skolan. Var också involverad i scouterna (eller snarare missionskyrkan tror jag) och våran klass hade "julstök" hemma hos henne :-) Vi gick på led, doppade och ställde oss sist i kön så var det dags att doppa sitt ljus igen efter ett varv.

Och så har ni fina lappar på brödet :-) Vad flott! Hoppas ni fick sålt böcker där också så du inte gick helt med förlust ;-)

Kinna sa...

Det gick inte med förlust och det var supertrevligt att träffa alla härliga besökare. Tack för fina kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...