23 april, 2009

Reflektioner kring tid och annat

Våren är här. Tiden rusar på i rekordfart. Jag hinner knappt tänka på bloggen men det borde jag ju hinna kan man tycka. Men att inte ha ett vanligt jobb att gå till innebär inte att dagarna inte är fyllda med saker. På mornarna sätter jag igång som vanligt, är uppe med tuppen, har en lång lista att bocka av. Jag har det lite osocialt hemma så jag ser till att träffa vänner och bekanta på lunch. Sen förstås som arbetslös måste man skriva in sig på arbetsförmedlingen för att inte bli utförsäkrad. Och jag blev en erfarenhet rikare av hur det fungerar.

Jag är en priviligierad person som har chans att få träffa en karriärcoach och fundera i strukturerade former kring vad jag vill göra. Det tar timmar att fundera, skriva ner och sedan träffas för att reda ut tankarna. Första insikten är att jag inte ska fortsätta jobba med teknik - även om det är där jag skulle ha min största inkomstkälla. Frågan är bara vart jag är på väg och framför allt vill jobba med. Där är frågetecknen stora. Några huvudspår finns annars vore det konstigt. Ingen av de jag träffar är särskilt orolig över att jag ska få något nytt mer än jag själv. Rapporter från media gör ju ingen mindre orolig.

Mat då, vad gör jag. Jo, när tankarna hela tiden måste vandra i nya banor blir det helt enkelt inte så mycket inspiration till mat. Därför har jag plockat fram en underbar bok, Under valnötsträdet, som jag fick till min födelsedag och har satt upp en veckomeny efter den. Ny inspiration får jag genom att hålla fast vid ledstången som heter recept. Att någon annan får tänka åt mig och inspirera mig istället för tvärtom är bra för mig.

Sen hindrar det inte att jag i helgen tog den vanliga överblivna våfflan som varit fint mellanmål och danade om den med sill, gräddfil och lök som drinktilltugg. Lite frasig blev den i ugnen och en våffelsmet med endast lite socker och en nypa salt blev utsökt i ny skepnad. =)

1 kommentar:

karin sa...

Jodå Arbetsförmedlingen är en upplevelse...
Det där med kokboken är inte så dumt, jag tänkte själv häromdagen att det är en mängd kokböcker som egentligen bara står där och aldrig blir utforskade, det kanske vore en idé att dra igång månadens kokbok och utforska tillsammans

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...