13 mars, 2009

Exklusiva ostar


Godare ost får man leta efter. Det är iallafall vad mina smaklökar säger när jag sätter kniven i de här två godingarna. En Stafva blå och en Stafva Couvré. Stafva Couvré är en komjölksost som inspirerats i namnet från chèvre. Uppfinningsrikt! Båda goda men den blå är favoriten. Lite hemgjord röd tomatmarmelad till och himmelriket är nära.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har aldrig smakat, bara hört talas om Stafva blå, den sägs vara god! :-) Gott med hemkokt tomatmarmelad kan jag tro! Ha en trevlig helg!

Anne sa...

Åh, jag är så sugen på dessertostar... men det är no-no i två månader till. Suck.

Anna sa...

Åå jag älskar Stafva! Vi var på Gotland i somras och fick oss en rundtur på Stava Gård. Fick se hur dom mjölkade och dom berättade lite om ostarna och deras tryffel hund.
Jätte snälla människor! Vi åt ost och köpte självklart med oss massa ostar. Man behövde inte betala för ostarna utan man fick själv bestämma hur mycket man ville batala för dom. Pengarna lade man i en låda=)Jag tror vi betalade runt 60-70 kr för varje ost.

Stafva blå blev min favort med=)

Kinna sa...

Kryddburken - trevlig helg själv!
Anna - hur kommer det sig...?
Anna - vi var också på Stafva fast för 2 år sen. Kollade in alla korna och var i det lilla huset där ostarna säljs. Pratade med Patrik som äger gården. Mkt trevligt.

Anonym sa...

Vad kul med nya svenska ostar. Extra roligt när de kommer med egna namn också. Får stå på önskelistan för sommarens Sverigetripp.

Fredrik sa...

Äntligen lite ost ;) Aldrig hört talas om Stafva ost så jag får köra stämsång med föregående talare!

Kinna sa...

Hötorgshallen har svenska ostar och igår köpte vi jättegoda ostar en svensk Svecia och en blåmögelost från Skärvången.

Anne sa...

Mögelost och graviditet är no-no. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...