28 februari, 2009

Piggvar

Är piggvar en förbjuden fisk? Har förgäves försökt hitta listan med fiskar man inte bör köpa. Fisken på bilden har jag inte köpt men väl ätit. Det enkla är det goda. Ugnsbakad i ca 120°C tills den är genombakad. Serverad med riven pepparrot, skirat smör och kokt potatis. Otroligt gott!

6 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Piggvar har gult ljus, dvs man ska tänka efter enligt WWFs lista.

http://www.wwf.se/vart-arbete/hav-kust/losningar/1174307-fiskkampanj-fiskguide-och-msc

Rolf sa...

En av det bästa matfiskar som finns. Finns numera att köpa som odlad,dock har jag aldrig testat denna variant. En metod som passar mycket väl för piggvar är saltinbakning. Pepparrot och citron hör till denna fisk oxå för att kunna tillgodogöra sig selenet.

/roffekock

Kinna sa...

Tack båda två. Alzheimer hade jag vad gäller listan. Bra att veta det där med selenet. Men vet inte om jag vill köpa odlad fisk efter programmet om odlad lax som gick i veckan.
Ha en skön helg!

Beatrice sa...

Kinna, jag känner samma som du inför odlad fisk. Det är rent ut för j-t (sorry). En fisk som dock är OK som odlad är Tilapia då den är vegetarian dvs ingen fisk går åt för att föda upp den. Den odlas visserligen på andra sidan jordklotet men det ser jag faktiskt som en kompromiss i det hela. Tilapia är en vitfisk som fungerar utmärkt både att steka, koka och ugnsbaka. Jag tycker att den är riktigt god. Du hittar den på Coop och även ibland på Netto och Lidl.

Ät och njut!

Åsa sa...

Mmmm, det skulle vara för något sådant som jag skulle börja äta djur igen. Det vattnas i munnen. Men håller med dig om det där med odlad fisk (har kollat på nätet). Kanske lika bra att fortsätta låta bli ;-)

Husmodern sa...

ja, tänk, det är helt fantastiskt gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...