07 januari, 2009

Nyårskrönika om dieter

En liten nyårskrönika såhär vid årsskiftet med tankar kring dieter och debatt kring mat från Christopher på matblogg. Jag håller med Christopher om att dieter spär på folks osäkerhet om sig själva - man frossar i böcker, tidningar, bloggar hur det ska gå till samtidigt som man smäller i sig lite extra godis, choklad, pizza eller läsk eller som jag själv lite för stora portioner för att det är så gott med mat.

Jag har provat dieter för att bli av med trivselkilona. Det funkar väldigt sällan. Men som Christopher skriver: med GI i titeln så kvittar kvalitén på innehållet i böcker, artiklar, inlägg. En liten tid kanske vikten rasar och sedan tillbaks till gamla vanor och då vänder vikten på vågen uppåt. Skadligt för hjärta, knän osv. Jag ser exempel på det varje dag.

Sunt förnuft och vardagsmotion borde de flesta kunna komma långt med. Även jag!

4 kommentarer:

Rebecca sa...

Sunt förnuft kommer man långt med, om inte längst.

lina sa...

Jag håller med. Dock är det sunda förnuftet inte så lätt att ta till alla gånger när man fastnat i ett visst matbeteende. Då behöver nog många lite hjälp på traven. Men dieter som förbjuder/utesluter vissa livsmedel är sällan hållbara!

Kinna sa...

Lina - nej, visst kan man fastna i matbeteenden och då är det en bra hjälp att komma ur det. Tyvärr är det väldigt lätt att gå tillbaka till det gamla igen.

Matblogg.se sa...

En sak man kan fixa är någon som kan pusha en. Det finns ju som sagt många sätt. Fixa en dietist, börja blogga om det hela, gå med i något community (för där har man alltid folk som kan inspirera och sporra).

/Christopher

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...