24 januari, 2009

Burkbytarkväll och taffelmiddag

Sitter med en kopp varm choklad och njuter av tanken på gårdagen då det var mingel och middag med bloggare och bloggläsare. Så jättetrevligt organiserat av Lisa Förare, matälskaren. Tack Lisa!

Jag var först på plats och blev snabbt invinkad av Seymus att "hjälpa till" dvs få kika ner i grytorna och njuta av dofterna. Vilken kärlek och omtanke som var nerlagd där. Det var fylld mild chili med hirs och fårost, Börek, maskrossallad, linssoppa och mycket annat gott! Tack Seymus på Seymus Vegetariska på Varvsgatan).

Sen droppade det in människor hela tiden. Först kom Örjan från Fest & Catering i Eskilstuna. En trogen vän IRL och på bloggen. Tätt följd av Malin som berättade lite om kemin i matlagningen, Tomas (som hade en korkskruv tack och lov) och KB, Lyxpiraya, The blogger Formerly Known as Ensamma Mamman, Patrik Rydman, Andreas från Kanonmat (min brors kokbok), Pyttes matblogg, Fröken Dill, Annika-smaskens, Glassmannen, längst in i skafferiet, som hävdar att de "vann" med rökt siklöja i rape oil... Jag hade också nöjet att göra Ninnas bekanskap från Favoritmat och äntligen få träffa Husmoderns vilket var superroligt. Martin på Pain de Martin hade förstås med sig lite torkad surdeg i paketet. Vid deras bord satt kokboksförfattaren Mia Öhrn och en ekologisk vinimportör som jag läst om tidigare. (snälla ge mig länken). Gunilla på Travelogue kände igen mig då hon läser hos lillasyster Elina. Sen var det ett helt gäng med bloggläsare, gamla och unga vilket var superroligt.

Med mig hem hade jag Andreas vildsvinspastej från Italien. Annikas Valnötskakor tog många vändor för de var åtråvärda liksom en jättestor burk med hemgjord Müessli. Fröken Dill vågade sig på att byta till sig en burk med okänt innehåll som jag hade fått. En burk med gröna valnötter verkade riktigt spännande liksom den torkade röksvampen och palmsockret, Gula Melacka, som Örjan direktimporterat. Sanna fick en burk Haggis som inte hittade någon annan spekulant. Var mina egna burkar med äppelgelé med pistage och röd tomatmarmelad hamnade vet jag inte men rekommenderar att de äts med någon god ost.

Sist men inte minst hade jag bjudit in Walter Carvajal med Whats's going on Stockholm. En helt ny och trevlig bekantskap som jag hoppas se mer av.

PS Lisa ordnade loppis på kokböcker och ätbara saker. Pengarna gick till microlån i tredje världen. Bra initiativ och jag hoppas det kom in lite pengar. DS

Jag har säkert glömt namn och länkar. Maila mig så uppdaterar jag.

9 kommentarer:

Husmodern sa...

Oj vad trevligt det var att ses! Hoppas på en träff snart igen!

Sanna sa...

Ibland är det rätt trist att inte bo nära huvudstaden. Suck. Det lät så trevligt!

Lyxpiraya sa...

Jag ville också ha äppelgelen!
Trevligt att träffa ansiktet bakom alla goda recept!!

Annika sa...

Härligt att träffas! Det var så många nya ansikten för mig som inte tidigare varit med på något liknande.
Trevligt arrangerat, fantastiskt gott och int eminst underhållande att det gick att genomföra ett så stort "Burkbyteri".
Hoppas att det inte dröjer för länge tills nästa gång.

Pytte sa...

Det var jag som lyckades stjäla till mig din äppelgelé! Jag gömde den nästan i behån i min iver att dölja den för alla andra lystna tjuvar. Jag ska avnjuta den med en god ost, tack för tipset. Jätteroligt att få träffa dig!

SannaJanz sa...

Det fanns visst en annan spekulant på haggisen! Men en blyg sådan! Fick nyss en kommentar på min facebook...
Men haggisen är MIN, bara MIN!
Hälsningar från HaggisSanna

Fröken Dill sa...

Kul att Haggisen blev uppskattad. Jag ska hälsa min svåger. Det var han som bidragit med burken.
Många hälsningar från fröken Dill

Nässelblom och choklad sa...

Vad trevligt det låter. Hade en tanke om att gå dit, men min tid vill inte räcka till för någonting just nu. Hade varit jättekul att träffa alla och att få äta den goda maten! Kul med en rapport i alla fall.

Örjan sa...

Även jag fick siklöja i olja.
2 burkar x 150 gram.
20 huvudnupna fiskar i burken
Hade turen att texten var på estniska och ryska www.annasskafferi.blogspot.com/ var på väg att ta mina burkar, men förstod lyckligtvis ej heller språken, så hon valde den stora burken i stället.
Min lycka -inte visste jag att det fanns mini-muijkor även i Estland.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...