30 september, 2008

Hälsochoklad

Ibland blir jag full i skratt men tycker samtidigt att det är intressant. För två år sedan när jag var på choklad festivalen fick jag veta att nästa trend inom choklad skulle bli med kryddor. Vad hittar jag på bokmässan om inte en hel disk med choklad som innehåller timjan/linfrö, lavendel, ingefära mm. Och de marknadsförs med olika hälsobegrepp som rogivande, digestiv, antioxidanter, främjar kalcium intag osv. Företaget som säljer chokladen i Svergie heter Zebeda och om man vill läsa mer finns det info på newtree.be. Jag gillade timjanchokladen där linfröna kändes lite som sesamfrön i konsistensen (även om jag inte är någon chokladfan direkt). Lavendel och choklad är en kombination som jag länge vurmat för bl a för att jag bakat biskotti med lavendel, mörk choklad och salt. Mycket spännande till en espresso. Men bäst är väl ändå chokladen som heter Bikini (längst till vänster). Undras om man får till en bikinilinje eller bikinimage om man äter den....;-)

3 kommentarer:

Rebecca sa...

Newtrees smaksatta choklad har funnits på svenska marknaden i flera år... När jag jobbade i chokladbutik var den förvånansvärt poppis, och framförallt kanel-chokladen. Själv anser jag att kryddorna är där bara för att dölja att man använder billig Forasteros-böna... Dock borde jag testa bikinichokladen och se om jag kan få lite mage till nästa säsong ;).

Kinna sa...

Tack för bra kommentar Rebecca. Jag är verkligen ingen chokladkännare/finsmakare utan tyckte att det var festligt med trenden kryddor som förutspåddes. Föll för det mer än att det var choklad.

Rebecca sa...

Det är en rolig idé, och Newtree har verkligen lyckats marknadsföra den bra. Många kunder gick verkligen på förpackningens text. Själv hade jag lagt till 5 kronor för att få en chokladkaka med kvalitet (t.ex. Michel Cluizel). Tyvärr tror jag att många människor är rädda för "fin" choklad. Rädda att de ska äta den fel, inte tycka om den osv, så istället väljer de en som redan är kryddad. Då är det ju kryddan man går efter, inte kakaohalt, böna eller ursprungsland.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...