23 september, 2008

Fredagmiddag


Vännerna bjöd på underbart lamm. Det möraste jag har ätit sa P som tackade för maten. Och lammet hade stått inne sedan kl 7 på morgonen i 70 grader så det var verkligen mört. Klassiska tillbehör som haricots verts och mintgelé från en "gubbe" på Östermalmshallen berättade värdinnan. Hade värdinnan sagt att hon själv gjort mintgelén själv skulle vi trott henne för innehåll och återanvänd glasburk såg ut som det.

Till maten fick vi ett Club privado reserva, en modern Rioja som F lanserat på Systembolaget. Druvan är Tempranillo och årgången var 2003. Det kommer den 1 okt. Vinet doftade av röda bär, smörkola, ceder och vanilj. Smaken, där motsvarande bär kola och vanilj kunde anas, var perfekt till lammet.När efterrätter skulle serveras hade varit i vinkällaren och hämtat ett sauternes (Chateau Suduiraut) från 1983. Sällan man dricker så ädla droppar. Jag njöt verkligen av vinet.När hallonmarängtårtan kom in kunde man bara inte hejda sig och en jätteportion slank med lätthet ner. Värdinnan hade använt en underbar vanilj som gav gudomlig smak. Nästa gång jag botaniserar i hyllorna ska jag leta efter en liten glasburk med vanilj. Hon berättade att hon köpt alla 3 burkarna som fanns i hyllan och jag är böjd att göra samma sak för smaken var helt otrolig. Vad vi blev bortskämda hela kvällen!

3 kommentarer:

Kristina Eriksson sa...

Nu blev jag nyfiken, i vilken affär?

karin sa...

Om det är samma burkar som jag tänker på så finns de på ICA Maxi här i Malmö, jag har för mig att det dessutom är ekologisk vanilj.

Kinna sa...

Karin - det är säkert de burkarna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...