21 april, 2008

Rätt fisk

Tycker du liksom jag att det är svårt att komma ihåg vilka fiskar som är OK att äta och sen hitta ett bra recept? Lite hjälp på vägen har du här i DNs artikelserie av Karin Bojs som både skriver om rovfisket i haven samt tipsar om fiskrecept med "tillåtna" fiskar.

7 kommentarer:

annamaria sa...

Visst är det svårt! Man skulle ha en sån lista i plåboken för det är i affären det blir krångligt. Nu ploppar det upp massor av nya fisksorter. Tilapia såg jag idag, vet inte vad är än så länge. Får luska lite.

mardin sa...

Hej!

Jag såg ditt fisksopperecept på webben. Vill tipsa om www.svenskfisksoppa.se, en webb med just fisksopperecept där bästa receptet vinner fina priser!


Varför inte lägga upp ditt recept även där? Jag lovar att rösta på dig!

Mvh
Mardin

annamaria sa...

Hmm den där Mardin - han eller hon ligger i och fiskar så att säga. Jag har fått precis samma kommentar - kanske jobbar på svenskfisksoppa.se eller nåt.

Erika sa...

Mardin lovade att rösta på mig med...

Det svåra med fiskbekymren är att en stor del av de produkter som är MSC-märkta är halvfabrikat och jag köper väldigt sällan frysta fiskgratänger och dylikt. Hemma hos mig blir det mycket sej. Grått och tråkigt, men jag tycker smaken är helt ok.

Tack för en trevlig blogg!

Kinna sa...

mardin är antagligen från någon uppdragsgivare. Roligt att hon/han ska rösta på oss alla. =)

KarinW sa...

Men hoppas han röstar på min abborresoppa också,ha ha!
Jag har letat efter den listan över fiskar som är ok för att lägga ut på bloggen men det går inget bra.Tips?

Kinna sa...

KarinW - =) Någon annan kanske vet var det finns en lista. Jag har kollat på Världsnaturfondens sida men det är bara något lite kort. Läs gärna artiklarna av Karin Bojs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...