07 mars, 2008

Vår i luften

Åh, det är underbart soligt utanför mitt fönster och jag ser redan fram emot att åka till landet och sätta gräslöks- och persiljeplantor som jag fick av mamma förra helgen. I år ska jag också försöka hinna med min lilla odling i stan - på vårt hus' bakgård nära Sveavägen. Det löftet ska jag göra allt för att hålla. Att skörda färska kryddor, några grönsaker och ätbara blommor en ljum sommarkväll är guld värt.

Odlingsplaner nån?

5 kommentarer:

Örjan sa...

Några knölar jordärtskocka i ett hörn, blir ju även höga vackra blommor.
Plus ett antal bondbönefrön lite här och där.(Även vackert blommande) Kanske Tabberas vill bidra med sina historiska frön?

Dill, persilja, gräslök - naturligt och godast dagsfärskt.

Örtkryddor av alla de slag- hoppas du redan har en fransk dragonplanta. Den övervintrar väl

Undantag "standard-grönsaker" som Du kan köpa på Hötorget.
Kvar egna morotsvarianter
Majrovor
Vit,-gul,-polkabetor
Gröna bönor (Sockerärrtor) "på stång" (tar liten plats)

1-2 squashplantor i något hörn. (Om Du får låta dem växa ut över gräsmattan)

Kinna sa...

Örjan, du gav mig en idé. Jag ska rota lite i komposten och försöka få ner lite pumpa och squasch där. Tack för inspirationen.

karin sa...

Jag skall bli inneboende i en kollegas kolonilott. Har inte sett den ännu men det skall tydligen finnas gott om bärbuskar och örtkryddor.
Skall i alla fall ha lite potatis och sen skall jag få citrongurkefrön från en amerikansk väninna. Lite lök kanske... Vi får se

Ninna sa...

Jag ska på inspirationsdag till Järna "Sinne för mat" på onsdag och bland annat vara med på en workshop med odlarna Martin och Frida från Skilleby Trädgård. Så jag hoppas få en del bra tips. Men chili tänker jag prova och tomater blir det också. Ett blomtips: Grekisk lövkoja, ser helt oansenlig ut men sprider den mest fantastiska doft, ljumma sommarkvällar.

Åsa sa...

Jag har tur i år då grannen upplåtit sin odlingslott till mig! På min egna är det redan fullt med rabarber, jordgubbar, lavendel, krusbär och diverse örtkryddor så på den "lånade" lotten ska jag så rödbetor, morötter, mangold och kanske ska jag försöka mig på någon bönsort. Kanske blir det lite trångt på den lilla plätten men värt ett försök i alla fall. Sådden regnade ju mer eller mindre bort förra året och växte sig inte större än dryga decimetern ovan jord. Jag hoppas på mer sol här i år!

Lycka till med odlandet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...