24 januari, 2008

Punsch och snaps

Smakade på lite god snaps och smaskig punsch som finns att köpa från beställningssortimentet på systemet. 10 olika örter ingår i snapsen och de mest framträdande smakerna var mycket riktigt mynta och anis med lakritston. Beställer man mycket kan man få sin egen etikett och det har t ex Gripsholms värdshus gjort som kallar snapsen 1777.
Roslagspunschen är gjord på plommon och riktigt god. Åh, jag önskar att jag kunnat sitta ner och njuta lite kaffe med punsch för ... jag älskar punschen, jag älskar punschen....

En härlig gammal man berättade att Norrtelje brenneri länge försökt att få bränna eget. Historien förtäljer kontakt med minst 30 olika myndigheter för att få sätta igång. Ganska så stort motstånd låter det som. Roligt att de har stått ut och orkat få igång produktionen.

4 kommentarer:

Hanneles paradis sa...

Färsk ananas med punschgrädde är så gott...

Hexmaster sa...

Nyfiken - "punsch", då tänker jag på en mycket specifik dryck. Är detta vanlig punsch med plommon dessutom? Eller vad är skillnaden mot plommon-likör?

annamaria sa...

Vad spännande! Punsch är bara ärtsoppa för mig. Vore nog värt att prova till annat. Även om det nu är underbart till ärtsoppa.

Kinna sa...

Hexmaster, detta är vanlig punsch med arrak och en bas av plommon. Däremot smakar den inte plommon. Gissar att det kan vara sk alkohol blanc dvs att det är ett plommon destillat.

annamaria - det tycker jag att du ska. Prova t ex punschgrädde som Hannele föreslår eller punsch till kaffet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...