10 december, 2007

Få bort bitter smak.

Min svampsås blev lite bitter. Vips hade jag en matkunnig kamrat som tittade ner i grytorna och sa tillsätt något sött, t ex lite svartvinbärssaft. Sen berättade han att en liten, liten hård godisbit hade räddat en kantarellstuvning i somras. Kanske har någon annan ett hett tips.

6 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

En glad amatör tar lite messmör i såsen el lite gelé ;)

annamaria sa...

Äppeljuice funkar också. Muscovadosocker är inte heller dumt. Det får inte bli för mycket bara.

Joel sa...

rårörda lingon är nice i mörka såser

Kinna sa...

Joel - det där låter nästan som poesi och lite förföriskt.

Daniel Bergman sa...

Tack för tipset! Håller på med en kalops och tyvärr var ölen lite för besk. Tog hjälp av två rutor ljus choklad och lite Likör 43 nu, får se var det leder.

Kinna Jonsson sa...

Hoppas det blev bra trots besk öl. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...